
Csokidrazsés muffin



Hozzávalók
Muffin formához, 12-es:
kb. 12 muffinpapír (5 cm Ø)
Tésztához:
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
75 ml tej
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kb. 100 g mini csokidrazsé ( pl. Mini-Smarties®)
kb. 50 g nagyobb csokidrazsé ( pl. Smarties®)
Elkészítés
Előkészítés:
A tortabevonót gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A muffinpapírokat betesszük a formába. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. A csokidrazsékat ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején, és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. A csokidrazsékat ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején, és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A muffin díszítés nélkül fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Csokidrazsés muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához, 12-es:
kb. 12 muffinpapír (5 cm Ø)
Tésztához:
200 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
75 ml tej
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
kb. 100 g mini csokidrazsé ( pl. Mini-Smarties®)
kb. 50 g nagyobb csokidrazsé ( pl. Smarties®)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortabevonót gőz fölött alacsony hőfokon megolvasztjuk. A muffinpapírokat betesszük a formába. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. A csokidrazsékat ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején, és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. A csokidrazsékat ízlésesen elosztjuk a muffinok tetején, és a tortabevonót hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A muffin díszítés nélkül fagyasztható.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?