Marcipános muffin
Hozzávalók
Muffin formához, 12-es:
Tésztához:
Marcipános-tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A muffin alapport a kimért mennyiségű tejjel, olajjal és a tojással egy magas falú keverőedénybe öntjük. Konyhai robotgép (habverő) segítségével először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt marcipánt és a szeletelt mandulát. Rövid ideig keverjük, majd a masszát egy evőkanál segítségével 12 egyenlő részre osztva a sütőformákba helyezzük. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffint megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!
A muffinokat 5 perc elteltével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A marcipánreszeléket forró vízzel és a keserűmandula aromával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszín 1/3 részét, és kb. 1 perc alatt simára keverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A marcipános-tejszínes krémet nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A marcipán felét 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és kevés kakaóban megforgatjuk. A marcipán másik felét ételszínezékkel zöldre színezzük, és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot először golyóvá, majd hegyes kúppá formázzuk. Minden kúpba alulról ½ ½ Mikado®-t szúrunk, majd dekor cukorban megforgatjuk (1. kép).
Muffin díszítés:
A marcipános tejszínt halmokban a muffinokra nyomjuk. Az egyik fenyőfát középre beszúrjuk, és ollóval oldalról bevagdossuk (2. kép), vagy marcipánburgonyát teszünk a krémre. A muffinokat tetszés szerint dekor cukorral díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
A muffinokat krém és díszítés nélkül lefagyaszthatjuk. (De inkább fogyasszuk el frissen! )
Marcipános muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához, 12-es:
Tésztához:
Marcipános-tejszínes krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A muffin alapport a kimért mennyiségű tejjel, olajjal és a tojással egy magas falú keverőedénybe öntjük. Konyhai robotgép (habverő) segítségével először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt marcipánt és a szeletelt mandulát. Rövid ideig keverjük, majd a masszát egy evőkanál segítségével 12 egyenlő részre osztva a sütőformákba helyezzük. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffint megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!
A muffinokat 5 perc elteltével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A marcipánreszeléket forró vízzel és a keserűmandula aromával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszín 1/3 részét, és kb. 1 perc alatt simára keverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A marcipános-tejszínes krémet nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A marcipán felét 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és kevés kakaóban megforgatjuk. A marcipán másik felét ételszínezékkel zöldre színezzük, és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot először golyóvá, majd hegyes kúppá formázzuk. Minden kúpba alulról ½ ½ Mikado®-t szúrunk, majd dekor cukorban megforgatjuk (1. kép).
Muffin díszítés:
A marcipános tejszínt halmokban a muffinokra nyomjuk. Az egyik fenyőfát középre beszúrjuk, és ollóval oldalról bevagdossuk (2. kép), vagy marcipánburgonyát teszünk a krémre. A muffinokat tetszés szerint dekor cukorral díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Tippek:
A muffinokat krém és díszítés nélkül lefagyaszthatjuk. (De inkább fogyasszuk el frissen! )
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?