Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin formához, 12-es:

12 muffin papír (Ø 5 cm)

Tésztához:

125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
½ teáskanál őrölt fahéj
50 g őrölt mandula

Marcipános-tejszínes krémhez:

300 ml hideg habtejszín
4 evőkanál forró víz
4-5 csepp keserűmandula aroma

Díszítéshez:

kb. 3 Mikado® (csokoládés rudacskák)
zöld ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffin papírt betesszük a formába és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A muffin alapport a kimért mennyiségű tejjel, olajjal és a tojással egy magas falú keverőedénybe öntjük. Konyhai robotgép (habverő) segítségével először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt marcipánt és a szeletelt mandulát. Rövid ideig keverjük, majd a masszát egy evőkanál segítségével 12 egyenlő részre osztva a sütőformákba helyezzük. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra toljuk és a muffint megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe sütője tulajdonságait!

A muffinokat 5 perc elteltével kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük. A marcipánt konyhai reszelőn durvára reszeljük. A marcipánreszeléket forró vízzel és a keserűmandula aromával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszín 1/3 részét, és kb. 1 perc alatt simára keverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A marcipános-tejszínes krémet nagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A marcipán felét 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, és kevés kakaóban megforgatjuk. A marcipán másik felét ételszínezékkel zöldre színezzük, és 6 egyforma méretű darabra vágjuk. Mindegyik darabot először golyóvá, majd hegyes kúppá formázzuk. Minden kúpba alulról ½ ½ Mikado®-t szúrunk, majd dekor cukorban megforgatjuk (1. kép).

Muffin díszítés:
A marcipános tejszínt halmokban a muffinokra nyomjuk. Az egyik fenyőfát középre beszúrjuk, és ollóval oldalról bevagdossuk (2. kép), vagy marcipánburgonyát teszünk a krémre. A muffinokat tetszés szerint dekor cukorral díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tippek:

A marcipándíszítést előző nap is elkészíthetjük. Ilyenkor legjobb, ha légmentesen záró dobozban tároljuk.
A muffinokat krém és díszítés nélkül lefagyaszthatjuk. (De inkább fogyasszuk el frissen! )
Marcipános muffin Marcipán karácsonyfák egyszerűen Marcipán karácsonyfa saját kézzel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!