Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-kókuszos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):

zsiradék
búzaliszt BL-51

Töltelékhez:

1 tojásfehérje (M-es)
50 g cukor
60 g kókuszreszelék

Tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 csipet só
1 tojássárgája (M-es)
3 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej (25 ml)

Díszítéshez:

kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát kivajazzuk és kilisztezzük. A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Továbbra is a legmagasabb fokozaton röviden belekeverjük egymás után a cukrot és a vanillincukrot, majd könnyedén hozzáadjuk kókuszreszeléket.

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a sót keverés közben fokozatosan hozzáadjuk, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját és a tojást a legmagasabb fokozaton egymás után belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük a tejet. Végül hozzáadjuk a tortabevonót.
A tészta felét elosztjuk a formában. Evőkanál segítségével a közepébe vájatot húzunk. A tojásfehérje masszát a vájatba töltjük, közben a forma végeiben egy kis helyet hagyunk. A maradék tésztát egyenletesen elosztjuk rajta, és óvatosan elkenjük. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd csak utána vesszük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és kis mélyhűtő tasakba tesszük. A zacskót jól lezárjuk, és a tortabevonót gőz fölött, lassú tűzön felolvasztjuk. Levágjuk a tasak egy kis csücskét, a tortabevonót rácsurgatjuk a süteményre, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A sütemény kiválóan fagyasztható.
Csokis-kókuszos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!