Csokis-kókuszos sütemény
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):
zsiradék
búzaliszt BL-51
Töltelékhez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
60 g kókuszreszelék
Tésztához:
100 g Dr. Oetker Tortabevonó Ét
200 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojássárgája (M-es)
3 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 evőkanál tej (25 ml)
Díszítéshez:
50 g Dr. Oetker Tortabevonó Ét
kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
A formát kivajazzuk és kilisztezzük. A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Továbbra is a legmagasabb fokozaton röviden belekeverjük egymás után a cukrot és a vanillincukrot, majd könnyedén hozzáadjuk kókuszreszeléket.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a sót keverés közben fokozatosan hozzáadjuk, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját és a tojást a legmagasabb fokozaton egymás után belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük a tejet. Végül hozzáadjuk a tortabevonót.
A tészta felét elosztjuk a formában. Evőkanál segítségével a közepébe vájatot húzunk. A tojásfehérje masszát a vájatba töltjük, közben a forma végeiben egy kis helyet hagyunk. A maradék tésztát egyenletesen elosztjuk rajta, és óvatosan elkenjük. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd csak utána vesszük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és kis mélyhűtő tasakba tesszük. A zacskót jól lezárjuk, és a tortabevonót gőz fölött, lassú tűzön felolvasztjuk. Levágjuk a tasak egy kis csücskét, a tortabevonót rácsurgatjuk a süteményre, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Továbbra is a legmagasabb fokozaton röviden belekeverjük egymás után a cukrot és a vanillincukrot, majd könnyedén hozzáadjuk kókuszreszeléket.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a sót keverés közben fokozatosan hozzáadjuk, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját és a tojást a legmagasabb fokozaton egymás után belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük a tejet. Végül hozzáadjuk a tortabevonót.
A tészta felét elosztjuk a formában. Evőkanál segítségével a közepébe vájatot húzunk. A tojásfehérje masszát a vájatba töltjük, közben a forma végeiben egy kis helyet hagyunk. A maradék tésztát egyenletesen elosztjuk rajta, és óvatosan elkenjük. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd csak utána vesszük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és kis mélyhűtő tasakba tesszük. A zacskót jól lezárjuk, és a tortabevonót gőz fölött, lassú tűzön felolvasztjuk. Levágjuk a tasak egy kis csücskét, a tortabevonót rácsurgatjuk a süteményre, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A sütemény kiválóan fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Csokis-kókuszos sütemény
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):
zsiradék
búzaliszt BL-51
Töltelékhez:
1 darab tojásfehérje (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
60 g kókuszreszelék
Tésztához:
200 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojássárgája (M-es)
3 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej (25 ml)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formát kivajazzuk és kilisztezzük. A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Továbbra is a legmagasabb fokozaton röviden belekeverjük egymás után a cukrot és a vanillincukrot, majd könnyedén hozzáadjuk kókuszreszeléket.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a sót keverés közben fokozatosan hozzáadjuk, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját és a tojást a legmagasabb fokozaton egymás után belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük a tejet. Végül hozzáadjuk a tortabevonót.
A tészta felét elosztjuk a formában. Evőkanál segítségével a közepébe vájatot húzunk. A tojásfehérje masszát a vájatba töltjük, közben a forma végeiben egy kis helyet hagyunk. A maradék tésztát egyenletesen elosztjuk rajta, és óvatosan elkenjük. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd csak utána vesszük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és kis mélyhűtő tasakba tesszük. A zacskót jól lezárjuk, és a tortabevonót gőz fölött, lassú tűzön felolvasztjuk. Levágjuk a tasak egy kis csücskét, a tortabevonót rácsurgatjuk a süteményre, majd hagyjuk megszilárdulni.
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Továbbra is a legmagasabb fokozaton röviden belekeverjük egymás után a cukrot és a vanillincukrot, majd könnyedén hozzáadjuk kókuszreszeléket.
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a sót keverés közben fokozatosan hozzáadjuk, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját és a tojást a legmagasabb fokozaton egymás után belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük a tejet. Végül hozzáadjuk a tortabevonót.
A tészta felét elosztjuk a formában. Evőkanál segítségével a közepébe vájatot húzunk. A tojásfehérje masszát a vájatba töltjük, közben a forma végeiben egy kis helyet hagyunk. A maradék tésztát egyenletesen elosztjuk rajta, és óvatosan elkenjük. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd csak utána vesszük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és kis mélyhűtő tasakba tesszük. A zacskót jól lezárjuk, és a tortabevonót gőz fölött, lassú tűzön felolvasztjuk. Levágjuk a tasak egy kis csücskét, a tortabevonót rácsurgatjuk a süteményre, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A sütemény kiválóan fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?