Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-màlnàs piskóta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csoki krèm:

1 dl tejszìn ( 30% zsìrtartalmú)
10 dkg tejcsokolàdè
1 dkg vaj
Ìzesìtèsnek fahèj, tonkabab, vanìlia vàkasztható

Gyümölcsrèteg:

15 dkg friss màlna

Tèszta:

1 adag japàn piskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

Elkészítése itt található.
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota

Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse

A csokolàdèt apró kockàra törjük ès hőàlló tàlba tesszük.
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.

Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.

30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .

Összeállítás

A piskôtàt vízszintesen fèlbevàgjuk .

A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.

Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!