
Csokis-màlnàs piskóta


Hozzávalók
Csoki krèm:
1 dl tejszìn ( 30% zsìrtartalmú)
10 dkg tejcsokolàdè
1 dkg vaj
Ìzesìtèsnek fahèj, tonkabab, vanìlia vàkasztható
Gyümölcsrèteg:
15 dkg friss màlna
Tèszta:
1 adag japàn piskóta
Elkészítés
Tészta
Elkészítése itt található.
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse
A csokolàdèt apró kockàra törjük ès hőàlló tàlba tesszük.
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
Összeállítás
A piskôtàt vízszintesen fèlbevàgjuk .
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.




Kedvencnek jelölöm

Csokis-màlnàs piskóta
Hozzávalók
Csoki krèm:
1 dl tejszìn ( 30% zsìrtartalmú)
10 dkg tejcsokolàdè
1 dkg vaj
Ìzesìtèsnek fahèj, tonkabab, vanìlia vàkasztható
Gyümölcsrèteg:
15 dkg friss màlna
Tèszta:
1 adag japàn piskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Tészta
Elkészítése itt található.
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse
A csokolàdèt apró kockàra törjük ès hőàlló tàlba tesszük.
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
Összeállítás
A piskôtàt vízszintesen fèlbevàgjuk .
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.




Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?