
Csokis-màlnàs piskóta


Hozzávalók
Csoki krèm:
Gyümölcsrèteg:
Tèszta:
Elkészítés
Tészta
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
Összeállítás
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.





Csokis-màlnàs piskóta
Hozzávalók
Csoki krèm:
Gyümölcsrèteg:
Tèszta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
Összeállítás
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.




Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?