Csokis-màlnàs piskóta
Hozzávalók
Csoki krèm:
Gyümölcsrèteg:
Tèszta:
Elkészítés
Tészta
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
Összeállítás
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
Csokis-màlnàs piskóta
Hozzávalók
Csoki krèm:
Gyümölcsrèteg:
Tèszta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota
Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.
Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.
30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .
Összeállítás
A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.
Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?