Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-màlnàs piskóta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Csoki krèm:

1 dl tejszìn ( 30% zsìrtartalmú)
10 dkg tejcsokolàdè
1 dkg vaj
Ìzesìtèsnek fahèj, tonkabab, vanìlia vàkasztható

Gyümölcsrèteg:

15 dkg friss màlna

Tèszta:

1 adag japàn piskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

Elkészítése itt található.
https://www.sutnijo.hu/recept/edes-sutemenyek/piskotak/31020-japan-piskota

Ganache ( csokikrèm)kèszìtèse

A csokolàdèt apró kockàra törjük ès hőàlló tàlba tesszük.
A tejszìnt felmelegìtjük, ha ìzesìtenènk a krèmet hozzàadhatunk egy csipet fűszert, Èn fèl tonkababot szoktam hozzàreszelni.
Mielőtt felforrna vegyük le a tűzről a tejszìnt ès öntsük a csokira, adjuk hozzà a vajat, vàrjunk 2-3 percet, hogy olvadjon a csoki, majd keverjük àt.
Addig keverjük, mìg fènyes, krèmes csokiszósz àllagot kapunk.

Hagyjuk hűlni, a hűtőbe is tehetjük.

30 -40 perc múlva, ha hideg a csoki, gèpi habverővel verjük habosra .

Összeállítás

A piskôtàt vízszintesen fèlbevàgjuk .

A csokikrèmet habzsàkba töltjük ebből nyomunk kis csokihalmokat a piskótàra, majd megrakjuk a friss màlnàval, ràtesszük a piskóta màsik felèt. Ha maradt krèmünk a tetejèt is dìszìthetjük a krèmmel ès màlnàval.

Hűtőben hagyjuk dermedni 1 óràt úgy könnyebb szeletelni.
Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta Csokis-màlnàs piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!