Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes töktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Pite forma: (Ø 28 cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g őrölt mandula
70 g lágy vaj vagy margarin
70 g hámozott tökmag
40 g aszalt magozott datolya
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

400 g hokkaido tök
300 g görög joghurt (10%-os)
4 darab tojás (M-es)
120 g nádcukor
kb. 15 g frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 15-20 g)

Elkészítés

Előkészítés:

A pite formát a margarinnal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tökmagot és a datolyát elektromos aprítóban finomra őröljük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába tesszük, a forma aljában és a szélén egyenletesen elnyomkodjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

Tetejére:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Kis darabokra vágjuk, és kevés vízzel edényben fedő alatt kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A tököt és az összes többi hozzávalót elektromos aprítóba tesszük, és pürésítjük. A pürét az előkészített tortalapon egyenletesen elosztjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

A tortát rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Tippek:

Ha a teteje túl hamar megbarnulna, fedjük le sütés közben sütőpapírral.
Univerzális aprító helyett a tészta és a tetejére kerülő hozzávalókat elkészíthetjük botmixerrel is, de akkor a datolyát előtte vágjuk kis darabokra.
Gluténmentes töktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!