![Gluténmentes töktorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31315/glutenmentes-toktorta-14347.jpg)
Gluténmentes töktorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Pite forma: (Ø 28 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A tökmagot és a datolyát elektromos aprítóban finomra őröljük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába tesszük, a forma aljában és a szélén egyenletesen elnyomkodjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Kis darabokra vágjuk, és kevés vízzel edényben fedő alatt kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A tököt és az összes többi hozzávalót elektromos aprítóba tesszük, és pürésítjük. A pürét az előkészített tortalapon egyenletesen elosztjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
A tortát rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Univerzális aprító helyett a tészta és a tetejére kerülő hozzávalókat elkészíthetjük botmixerrel is, de akkor a datolyát előtte vágjuk kis darabokra.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Gluténmentes töktorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Pite forma: (Ø 28 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A tökmagot és a datolyát elektromos aprítóban finomra őröljük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába tesszük, a forma aljában és a szélén egyenletesen elnyomkodjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Kis darabokra vágjuk, és kevés vízzel edényben fedő alatt kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A tököt és az összes többi hozzávalót elektromos aprítóba tesszük, és pürésítjük. A pürét az előkészített tortalapon egyenletesen elosztjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
A tortát rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.
Tippek:
Univerzális aprító helyett a tészta és a tetejére kerülő hozzávalókat elkészíthetjük botmixerrel is, de akkor a datolyát előtte vágjuk kis darabokra.
![Gluténmentes töktorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31315/glutenmentes-toktorta-14347.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?