Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes töktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Pite forma: (Ø 28 cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g őrölt mandula
70 g lágy vaj vagy margarin
70 g hámozott tökmag
40 g aszalt magozott datolya
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

400 g hokkaido tök
300 g görög joghurt (10%-os)
4 darab tojás (M-es)
120 g nádcukor
kb. 15 g frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 15-20 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pite formát a margarinnal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tökmagot és a datolyát elektromos aprítóban finomra őröljük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába tesszük, a forma aljában és a szélén egyenletesen elnyomkodjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

Tetejére:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Kis darabokra vágjuk, és kevés vízzel edényben fedő alatt kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A tököt és az összes többi hozzávalót elektromos aprítóba tesszük, és pürésítjük. A pürét az előkészített tortalapon egyenletesen elosztjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

A tortát rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Tippek:

Ha a teteje túl hamar megbarnulna, fedjük le sütés közben sütőpapírral.
Univerzális aprító helyett a tészta és a tetejére kerülő hozzávalókat elkészíthetjük botmixerrel is, de akkor a datolyát előtte vágjuk kis darabokra.
Gluténmentes töktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!