Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes töktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Pite forma: (Ø 28 cm):

zsiradék

Tésztához:

250 g őrölt mandula
70 g lágy vaj vagy margarin
70 g hámozott tökmag
40 g aszalt magozott datolya
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

400 g hokkaido tök
300 g görög joghurt (10%-os)
4 darab tojás (M-es)
120 g nádcukor
kb. 15 g frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 15-20 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pite formát a margarinnal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tökmagot és a datolyát elektromos aprítóban finomra őröljük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába tesszük, a forma aljában és a szélén egyenletesen elnyomkodjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

Tetejére:
A tököt megmossuk, hasábokra vágjuk, és eltávolítjuk a magokat. Kis darabokra vágjuk, és kevés vízzel edényben fedő alatt kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd szűrőben lecsöpögtetjük. A tököt és az összes többi hozzávalót elektromos aprítóba tesszük, és pürésítjük. A pürét az előkészített tortalapon egyenletesen elosztjuk. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

A tortát rácson hagyjuk kihűlni vagy langyosan tálaljuk.

Tippek:

Ha a teteje túl hamar megbarnulna, fedjük le sütés közben sütőpapírral.
Univerzális aprító helyett a tészta és a tetejére kerülő hozzávalókat elkészíthetjük botmixerrel is, de akkor a datolyát előtte vágjuk kis darabokra.
Gluténmentes töktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!