sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukormentes diós örömke

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Torta:

6 tojás
5 dkg xillit
20 dkg darált dió
5 dkg cukormentes étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
csipet só
1/2 Dr. Oetker Rum Aroma

Krém:

20 dkg darált dió
3,5 dl kókusz vagy mandulatej
2 tojás
15 dkg xillit
1/2 Dr. Oetker Rum aroma
4 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Torta

6 tojás kettéválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 5 dkg xillitet és egy csipet sót keverünk hozzá. A sárgáját felverjük 3 evőkanál olajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál kakaót, 5 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládét, fél dr. Oetker Rum aromát, és fél Dr. Oetker Sütőport. A sárgájához hozzákeverünk 20 dkg darált diót, ha kész, akkor beleforgatjuk a felvert fehérjét is. Tortaformába tesszük és 180 fokon készre sütjük.

Krém

A krémhez 3,5 dl kókusz vagy mandulatejet 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingporral, 2 egész tojással és 15 dkg xillittel simára keverünk. Lassan folyamatos keverés közben főzzük. Ha besűrűsödött, akkor belekeverünk fél dr. Oetker Rum aromát és 20 dkg darált diót. Ha a krém kihűlt, akkor felverünk 4 dl habtejszínt és beleforgatjuk a krémbe, amely könnyűvé teszi azt.

Összeállítás

A tortát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 1/3-ával, a másik 2/3 rész krémmel pedig bevonjuk a tortát. Durvára vágott dióval díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!