Cukormentes diós örömke
Hozzávalók
Torta:
6 tojás
5 dkg xillit
20 dkg darált dió
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dkg cukormentes étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
Dr. Oetker Sütőpor
csipet só
1/2 Dr. Oetker Rum Aroma
Krém:
20 dkg darált dió
3,5 dl kókusz vagy mandulatej
2 tojás
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
15 dkg xillit
1/2 Dr. Oetker Rum aroma
4 dl habtejszín
Elkészítés
Torta
6 tojás kettéválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 5 dkg xillitet és egy csipet sót keverünk hozzá. A sárgáját felverjük 3 evőkanál olajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál kakaót, 5 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládét, fél dr. Oetker Rum aromát, és fél Dr. Oetker Sütőport. A sárgájához hozzákeverünk 20 dkg darált diót, ha kész, akkor beleforgatjuk a felvert fehérjét is. Tortaformába tesszük és 180 fokon készre sütjük.
Krém
A krémhez 3,5 dl kókusz vagy mandulatejet 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingporral, 2 egész tojással és 15 dkg xillittel simára keverünk. Lassan folyamatos keverés közben főzzük. Ha besűrűsödött, akkor belekeverünk fél dr. Oetker Rum aromát és 20 dkg darált diót. Ha a krém kihűlt, akkor felverünk 4 dl habtejszínt és beleforgatjuk a krémbe, amely könnyűvé teszi azt.
Összeállítás
A tortát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 1/3-ával, a másik 2/3 rész krémmel pedig bevonjuk a tortát. Durvára vágott dióval díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Cukormentes diós örömke
Hozzávalók
Torta:
6 tojás
5 dkg xillit
20 dkg darált dió
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
5 dkg cukormentes étcsokoládé
3 evőkanál étolaj
csipet só
1/2 Dr. Oetker Rum Aroma
Krém:
20 dkg darált dió
3,5 dl kókusz vagy mandulatej
2 tojás
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
15 dkg xillit
1/2 Dr. Oetker Rum aroma
4 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Torta
6 tojás kettéválasztunk. A fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 5 dkg xillitet és egy csipet sót keverünk hozzá. A sárgáját felverjük 3 evőkanál olajjal. Hozzáadunk 1 evőkanál kakaót, 5 dkg apróra vágott cukormentes étcsokoládét, fél dr. Oetker Rum aromát, és fél Dr. Oetker Sütőport. A sárgájához hozzákeverünk 20 dkg darált diót, ha kész, akkor beleforgatjuk a felvert fehérjét is. Tortaformába tesszük és 180 fokon készre sütjük.
Krém
A krémhez 3,5 dl kókusz vagy mandulatejet 1 csomag dr. Oetker vaníliás pudingporral, 2 egész tojással és 15 dkg xillittel simára keverünk. Lassan folyamatos keverés közben főzzük. Ha besűrűsödött, akkor belekeverünk fél dr. Oetker Rum aromát és 20 dkg darált diót. Ha a krém kihűlt, akkor felverünk 4 dl habtejszínt és beleforgatjuk a krémbe, amely könnyűvé teszi azt.
Összeállítás
A tortát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 1/3-ával, a másik 2/3 rész krémmel pedig bevonjuk a tortát. Durvára vágott dióval díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?