Diós nudli
Hozzávalók
Tésztához:
500 g lisztes burgonya
kevés só
30 g olvasztott vaj
1 darab tojás (M-es)
kb. 130-170 g liszt
150 g zsemlemorzsa
2 evőkanál napraforgóolaj
Tálaláshoz:
100 g dió
némi porcukor
sárgabaracklekvár
Elkészítés
Előkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, bő, enyhén sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, egy tálban, burgonyatörővel áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást. Hozzászórunk először 100-120 g lisztet, és elkezdjük gyúrni. Ezután apránként még annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, puhább, de nem ragacsos állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát fél cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Hengerré sodorjuk, feldaraboljuk, majd a darabokat is megsodorjuk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.
A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.
A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
A diós-sárgabarackos összhatás megidézi a karácsonyt és a zserbó ízvilágát.
Kedvencnek jelölöm
Diós nudli
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
500 g lisztes burgonya
kevés só
30 g olvasztott vaj
1 darab tojás (M-es)
kb. 130-170 g liszt
150 g zsemlemorzsa
2 evőkanál napraforgóolaj
Tálaláshoz:
100 g dió
némi porcukor
sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, bő, enyhén sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, egy tálban, burgonyatörővel áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Elkészítés:
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást. Hozzászórunk először 100-120 g lisztet, és elkezdjük gyúrni. Ezután apránként még annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, puhább, de nem ragacsos állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát fél cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Hengerré sodorjuk, feldaraboljuk, majd a darabokat is megsodorjuk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.
A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.
A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
A diós-sárgabarackos összhatás megidézi a karácsonyt és a zserbó ízvilágát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
1
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
2
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?