Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós nudli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag Diós nudli elkészítéséhez

Tésztához:

500 g lisztes burgonya
kevés só
30 g olvasztott vaj
1 darab tojás (M-es)
kb. 130-170 g liszt
150 g zsemlemorzsa
2 evőkanál napraforgóolaj

Tálaláshoz:

100 g dió
némi porcukor
sárgabaracklekvár

A Diós nudli elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, bő, enyhén sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, egy tálban, burgonyatörővel áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást. Hozzászórunk először 100-120 g lisztet, és elkezdjük gyúrni. Ezután apránként még annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, puhább, de nem ragacsos állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát fél cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Hengerré sodorjuk, feldaraboljuk, majd a darabokat is megsodorjuk.

Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.

A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A diós-sárgabarackos összhatás megidézi a karácsonyt és a zserbó ízvilágát.
Diós nudli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!