Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós nudli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

500 g lisztes burgonya
kevés só
30 g olvasztott vaj
1 darab tojás (M-es)
kb. 130-170 g liszt
150 g zsemlemorzsa
2 evőkanál napraforgóolaj

Tálaláshoz:

100 g dió
némi porcukor
sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, bő, enyhén sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, egy tálban, burgonyatörővel áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást. Hozzászórunk először 100-120 g lisztet, és elkezdjük gyúrni. Ezután apránként még annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, puhább, de nem ragacsos állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát fél cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Hengerré sodorjuk, feldaraboljuk, majd a darabokat is megsodorjuk.

Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.

A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A diós-sárgabarackos összhatás megidézi a karácsonyt és a zserbó ízvilágát.
A Diós nudli  receptje 4 adag elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!