Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós nudli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tésztához:

500 g lisztes burgonya
kevés só
30 g olvasztott vaj
1 darab tojás (M-es)
kb. 130-170 g liszt
150 g zsemlemorzsa
2 evőkanál napraforgóolaj

Tálaláshoz:

100 g dió
némi porcukor
sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában, bő, enyhén sós vízben teljesen puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, egy tálban, burgonyatörővel áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást. Hozzászórunk először 100-120 g lisztet, és elkezdjük gyúrni. Ezután apránként még annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, puhább, de nem ragacsos állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát fél cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Hengerré sodorjuk, feldaraboljuk, majd a darabokat is megsodorjuk.

Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.

A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.

Tipp:

A diós-sárgabarackos összhatás megidézi a karácsonyt és a zserbó ízvilágát.
A Diós nudli  receptje 4 adag elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!