Diós nudli
Hozzávalók
Tésztához:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.
A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
Diós nudli
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tésztához:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, visszavesszük alatta a lángot, és részleteiben a gyöngyöző vízbe tesszük a nudlikat. Miután felszínre jöttek, még fél-1 percet főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a nudlikat a főzővízből (jól lecsepegtetve) egyenesen a morzsába tesszük. Rázogatva összeforgatjuk.
A diót ledaráljuk, összekeverjük kevés porcukorral, és megszórjuk vele a nudlikat. Sárgabaracklekvárral tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?