Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-fahéjas tejberízs piskótával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

15 db babapiskóta
200 ml almalé
500 ml tej
fél teáakanál fahéj
1 db alma

A díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy szögletes sütőtál (25 x 20 cm) alját a babapiskótákkal kirakjuk, majd az almalével meglocsoljuk. Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A tejet egy főzőedénybe öntjük és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, és hozzáöntjük tejberizst. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, legalább 1 percen keresztül (az edényt ne tegyük vissza a tűzre), keverjük bele a fahéjat és az almakockákat. A tejberizst hagyjuk állni 10 percig, majd egyenletesen osszuk el a babapiskótán. Tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.
Almás-fahéjas tejberízs piskótával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!