
Almás-fahéjas tejberízs piskótával



Hozzávalók
15 db babapiskóta
200 ml almalé
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs Vaníliaízű
500 ml tej
fél teáakanál fahéj
1 db alma
A díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
Egy szögletes sütőtál (25 x 20 cm) alját a babapiskótákkal kirakjuk, majd az almalével meglocsoljuk. Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A tejet egy főzőedénybe öntjük és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, és hozzáöntjük tejberizst. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, legalább 1 percen keresztül (az edényt ne tegyük vissza a tűzre), keverjük bele a fahéjat és az almakockákat. A tejberizst hagyjuk állni 10 percig, majd egyenletesen osszuk el a babapiskótán. Tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.

Kedvencnek jelölöm

Almás-fahéjas tejberízs piskótával
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
15 db babapiskóta
200 ml almalé
1 tasak Dr. Oetker Tejberizs vaníliaízű
500 ml tej
fél teáakanál fahéj
1 db alma
A díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy szögletes sütőtál (25 x 20 cm) alját a babapiskótákkal kirakjuk, majd az almalével meglocsoljuk. Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
A tejet egy főzőedénybe öntjük és felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, és hozzáöntjük tejberizst. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, legalább 1 percen keresztül (az edényt ne tegyük vissza a tűzre), keverjük bele a fahéjat és az almakockákat. A tejberizst hagyjuk állni 10 percig, majd egyenletesen osszuk el a babapiskótán. Tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?