Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diótöltelékes koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

200 ml tej
75 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 teáskanál só
100 g cukor
1 teáskanál őrölt kardamom
½ teáskanál őrölt fahéj
1 darab tojás (M-es)
2 tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

150 g mogyorókrém (pl. Nutella)
60 g lágy vaj vagy margarin
50 g cukor
2 tojásfehérje (M-es)
200 g darált dió

Kajszibarackmázhoz:

2 evőkanál bársonyos kajszidzsem
2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.

Töltelék:
A vajat, a cukrot, a tojásfehérjét, a mogyorókrémet és a diót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémes masszává keverjük.

Formázás, töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 35 cm) nyújtjuk. A diós masszát egyenletesen elkenjük rajta.
A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük, és a hengert hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré csavarjuk, és koszorút formázunk belőle. A végeket óvatosan összenyomjuk. A koszorút a tepsibe tesszük, és még egyszer kb. 25-30 percig meleg helyen kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A koszorút sütőpapírral fedett sütőrácsra húzzuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk.

Kenés:
A dzsemet vízzel kis edényben összekeverjük, és röviden felforraljuk. A koszorút megkenjük vele és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Barackmáz nélkül a süteményt fagyaszthatjuk.
A koszorút a sütési idő felének letelte után lefedhetjük sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg nagyon.
Diótöltelékes koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!