Diótöltelékes koszorú
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kajszibarackmázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.
Töltelék:
A vajat, a cukrot, a tojásfehérjét, a mogyorókrémet és a diót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémes masszává keverjük.
Formázás, töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 35 cm) nyújtjuk. A diós masszát egyenletesen elkenjük rajta.
A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük, és a hengert hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré csavarjuk, és koszorút formázunk belőle. A végeket óvatosan összenyomjuk. A koszorút a tepsibe tesszük, és még egyszer kb. 25-30 percig meleg helyen kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A koszorút sütőpapírral fedett sütőrácsra húzzuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Kenés:
A dzsemet vízzel kis edényben összekeverjük, és röviden felforraljuk. A koszorút megkenjük vele és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A koszorút a sütési idő felének letelte után lefedhetjük sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg nagyon.
Diótöltelékes koszorú
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kajszibarackmázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit sütőpapírral béleljük.
Töltelék:
A vajat, a cukrot, a tojásfehérjét, a mogyorókrémet és a diót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) krémes masszává keverjük.
Formázás, töltés:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, és téglalap alakúra (kb. 60 x 35 cm) nyújtjuk. A diós masszát egyenletesen elkenjük rajta.
A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük, és a hengert hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré csavarjuk, és koszorút formázunk belőle. A végeket óvatosan összenyomjuk. A koszorút a tepsibe tesszük, és még egyszer kb. 25-30 percig meleg helyen kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A koszorút sütőpapírral fedett sütőrácsra húzzuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Kenés:
A dzsemet vízzel kis edényben összekeverjük, és röviden felforraljuk. A koszorút megkenjük vele és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A koszorút a sütési idő felének letelte után lefedhetjük sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg nagyon.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?