Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-áfonyás koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 x 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 x 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Kenéshez:

1 darab felvert tojás

Töltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró
120 g porcukor
4 evőkanál tejföl 20 %-os
4 evőkanál búzadara
100 g aszalt vörösáfonya

Díszítéshez:

porcukor
pár csepp citromlé
ostyavirág
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Túrós-áfonyás koszorú sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citrohéjjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad, majd a liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig keverjük. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45 percig kelesztjük. Míg a tészta kel addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:
A túrót, a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) pár perc alatt krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket 4 részre osztjuk.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. A cipókból egyenként kb. 25*20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az elkészített tölteléket is 4 részre osztjuk és a lapokat egyenként megkenjük úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A megtöltött tésztákat hengerré formázzuk és a végeiket összecsípjük.
Két tésztahengert egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. Ugyanezt megismételjük a másik két tésztával, így két koszorút kapunk.
A koszorúkat az előkészített tepsire helyezzük, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorúkat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt Túrós-áfonyás koszorú sütemény tetejére kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.

Tipp:

Tetszés szerint egyszerűen, porcukorral meghintve is tálalhatjuk a Túrós-áfonyás koszorú süteményt.
Langyosra melegített, vagy folyós házilekvár mártogatóssal uzsonnára is kínálhatjuk kakaóhoz, teához.
A Túrós-áfonyás koszorú látványos édes sütemény húsvétra és egyéb ünnepekre. A Túrós-áfonyás koszorú kinyújtott tésztáját megtöltjük. A megtöltött tésztát óvatosan koszorúvá tekerjük. A Túrós-áfonyás koszorú tetejét sütés előtt lekenjük, hogy ne repedjen ki, szép fényes bevonatot kapjon.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!