Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-áfonyás koszorú

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 x 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 x 12 szelet Túrós-áfonyás koszorú

Tésztához:

500 g búzaliszt
100 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
80 g margarin
1 csipet só

Kenéshez:

1 darab felvert tojás

Töltelékhez:

500 g félzsíros tehéntúró
120 g porcukor
4 evőkanál tejföl 20 %-os
4 evőkanál búzadara
100 g aszalt vörösáfonya

Díszítéshez:

porcukor
pár csepp citromlé
ostyavirág

Elkészítés

A Túrós-áfonyás koszorú elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a cukrot, a tojást, a vanillincukrot, élesztőt, a citrohéjjat és a csipet sót egy keverőtálba tesszük. A tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, míg a margarin felolvad, majd a liszthez öntjük és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) kb. 5 percig keverjük. A tésztát meleg helyen, letakarva, kb. 45 percig kelesztjük. Míg a tészta kel addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:
A túrót, a porcukorral, tejföllel, búzadarával, vanillincukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) pár perc alatt krémesre keverjük. Beleforgatjuk az aszalt áfonyát és a tölteléket 4 részre osztjuk.

A tepsit (kb.35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. A cipókból egyenként kb. 25*20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az elkészített tölteléket is 4 részre osztjuk és a lapokat egyenként megkenjük úgy, hogy a szélekre ne kerüljön belőle. A megtöltött tésztákat hengerré formázzuk és a végeiket összecsípjük.
Két tésztahengert egymás mellé helyezzük, végeiket az egyik oldalon összenyomkodjuk, majd lazán összetekerjük, koszorút formázva. A széleket a koszorú alá hajtjuk. Ugyanezt megismételjük a másik két tésztával, így két koszorút kapunk.
A koszorúkat az előkészített tepsire helyezzük, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a koszorúkat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A porcukrot egy kis tálkába szitáljuk, majd cseppenként hozzáadjuk a kifacsart citromlevet. Simára keverjük, majd a kihűlt koszorúra kis pöttyöket nyomunk és arra helyezzük az ostyavirágokat.

Tipp:

Tetszés szerint egyszerűen, porcukorral meghintve is tálalhatjuk.
Túrós-áfonyás koszorú Túrós-áfonyás koszorú Túrós-áfonyás koszorú Túrós-áfonyás koszorú

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!