Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

70 g vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
150 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g darált dió

Diós-tejszínes krémhez:

800 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
100 g darált dió

Díszítéshez:

kb. 50 g felezett dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vajat vagy margarint megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Egy ív sütőpapírt befogunk a formába. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a darált dióval együtt röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Végül röviden belekeverjük a vajat vagy margarint is. A piskótatésztát a formában elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 27-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kicsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, majd a tortalapot hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a csomagoláson leírtak szerint megolvasztjuk. A tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk, és az alsó lapot tortatálra tesszük.

Diós-tejszínes krém:
A habtejszínt röviden felverjük. Állandó keverés közben beleszórjuk a habfixálót, a vanillincukrot, a porcukrot, és a tejszínt keményre felverjük. Kb. 4 evőkanál felvert tejszínhabot csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltünk. 1-2 evőkanál megolvasztott tortabevonót egyszer használatos habzsákba töltünk.
A megmaradt tortabevonót hozzáadjuk a felvert tejszínhez, és belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a darált diót. A krém 1/3 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és rátesszük a második tortalapot. Megint elkenjük rajta a krém 1/3 részét, majd rátesszük az utolsó tortalapot. A torta szélét vékonyan, a tetejét kicsit vastagabban megkenjük a maradék krémmel.

Díszítés:
A torta tetejét a szélén megcsurgatjuk a megmaradt tortabevonóval, és tejszínnel különböző méretű halmokat nyomunk rá. A dió kb. felét durvára aprítjuk, és a felezett dióval együtt elosztjuk a tortán. Tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

Ízlés szerint a tortalapokat átitathatjuk kevés diólikőrrel.
Diótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!