Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

70 g vaj vagy margarin
5 darab tojás (M-es)
150 g cukor
150 g búzaliszt
1 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g darált dió

Diós-tejszínes krémhez:

800 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
100 g darált dió

Díszítéshez:

kb. 50 g felezett dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vajat vagy margarint megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. Egy ív sütőpapírt befogunk a formába. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a darált dióval együtt röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Végül röviden belekeverjük a vajat vagy margarint is. A piskótatésztát a formában elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 27-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kicsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, majd a tortalapot hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a csomagoláson leírtak szerint megolvasztjuk. A tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk, és az alsó lapot tortatálra tesszük.

Diós-tejszínes krém:
A habtejszínt röviden felverjük. Állandó keverés közben beleszórjuk a habfixálót, a vanillincukrot, a porcukrot, és a tejszínt keményre felverjük. Kb. 4 evőkanál felvert tejszínhabot csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltünk. 1-2 evőkanál megolvasztott tortabevonót egyszer használatos habzsákba töltünk.
A megmaradt tortabevonót hozzáadjuk a felvert tejszínhez, és belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a darált diót. A krém 1/3 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és rátesszük a második tortalapot. Megint elkenjük rajta a krém 1/3 részét, majd rátesszük az utolsó tortalapot. A torta szélét vékonyan, a tetejét kicsit vastagabban megkenjük a maradék krémmel.

Díszítés:
A torta tetejét a szélén megcsurgatjuk a megmaradt tortabevonóval, és tejszínnel különböző méretű halmokat nyomunk rá. A dió kb. felét durvára aprítjuk, és a felezett dióval együtt elosztjuk a tortán. Tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

Ízlés szerint a tortalapokat átitathatjuk kevés diólikőrrel.
Diótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
103 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!