![Diótorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31803/diotorta-15498.webp)
Diótorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
Tésztához:
Diós-tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a darált dióval együtt röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Végül röviden belekeverjük a vajat vagy margarint is. A piskótatésztát a formában elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 27-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kicsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, majd a tortalapot hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a csomagoláson leírtak szerint megolvasztjuk. A tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk, és az alsó lapot tortatálra tesszük.
Diós-tejszínes krém:
A habtejszínt röviden felverjük. Állandó keverés közben beleszórjuk a habfixálót, a vanillincukrot, a porcukrot, és a tejszínt keményre felverjük. Kb. 4 evőkanál felvert tejszínhabot csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltünk. 1-2 evőkanál megolvasztott tortabevonót egyszer használatos habzsákba töltünk.
A megmaradt tortabevonót hozzáadjuk a felvert tejszínhez, és belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a darált diót. A krém 1/3 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és rátesszük a második tortalapot. Megint elkenjük rajta a krém 1/3 részét, majd rátesszük az utolsó tortalapot. A torta szélét vékonyan, a tetejét kicsit vastagabban megkenjük a maradék krémmel.
Díszítés:
A torta tetejét a szélén megcsurgatjuk a megmaradt tortabevonóval, és tejszínnel különböző méretű halmokat nyomunk rá. A dió kb. felét durvára aprítjuk, és a felezett dióval együtt elosztjuk a tortán. Tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Diótorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (24 cm Ø):
Tésztához:
Diós-tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a darált dióval együtt röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. Végül röviden belekeverjük a vajat vagy margarint is. A piskótatésztát a formában elsimítjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 27-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kicsatoljuk, és eltávolítjuk a forma szélét, a tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, eltávolítjuk a forma alját, majd a tortalapot hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a csomagoláson leírtak szerint megolvasztjuk. A tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk, és az alsó lapot tortatálra tesszük.
Diós-tejszínes krém:
A habtejszínt röviden felverjük. Állandó keverés közben beleszórjuk a habfixálót, a vanillincukrot, a porcukrot, és a tejszínt keményre felverjük. Kb. 4 evőkanál felvert tejszínhabot csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltünk. 1-2 evőkanál megolvasztott tortabevonót egyszer használatos habzsákba töltünk.
A megmaradt tortabevonót hozzáadjuk a felvert tejszínhez, és belekeverjük. Végül óvatosan belekeverjük a darált diót. A krém 1/3 részét elkenjük a legalsó tortalapon, és rátesszük a második tortalapot. Megint elkenjük rajta a krém 1/3 részét, majd rátesszük az utolsó tortalapot. A torta szélét vékonyan, a tetejét kicsit vastagabban megkenjük a maradék krémmel.
Díszítés:
A torta tetejét a szélén megcsurgatjuk a megmaradt tortabevonóval, és tejszínnel különböző méretű halmokat nyomunk rá. A dió kb. felét durvára aprítjuk, és a felezett dióval együtt elosztjuk a tortán. Tálalásig hideg helyre tesszük.
Tipp:
![Diótorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31803/diotorta-15498.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?