
Tiramisu sajttorta



Hozzávalók
Kerek formához (26 cm Ø):
Kekszes alaphoz:
Mártogatáshoz:
Tiramisu töltelékhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
Elkészítés:
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.


Tiramisu sajttorta
Hozzávalók
Kerek formához (26 cm Ø):
Mártogatáshoz:
Tiramisu töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
Elkészítés:
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.
Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.
Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.
Sütési idő: kb. 30 perc
A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?