Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Kerek formához (26 cm Ø):

némi zsiradék
sütőpapír

Kekszes alaphoz:

125 g babapiskóta
125 g vaj

Mártogatáshoz:

150 ml hideg, erős presszókávé
1 evőkanál cukor
2 evőkanál amaretto (mandulalikőr)

Tiramisu töltelékhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
125 g cukor
350 g mascarpone
525 g tejszínes krémsajt
4 darab tojássárgája (M-es)
kb. 125 g babapiskóta

Tetejére:

150 g mascarpone
75 g tejszínes krémsajt

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját bekenjük zsiradékkal, és sütőpapírt borítunk rá. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Kekszes alap:
A babapiskótákat fagyasztótasakba tesszük, lezárjuk, majd egy nyújtófa segítségével összetörjük. A vajat megolvasztjuk. A kekszmorzsát és a kakaóport egy keverőtálban jól összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a formában, és jól lenyomkodjuk.

Mártogatás:
A kávét a cukorral és az amarettóval összekeverjük. 1 evőkanálnyit a torta tetejére félreteszünk.

Tiramisu töltelék:
A tojásfehérjét a sóval együtt, konyhai robotgéppel (habverővel) nagyon keményre verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A tojássárgáját a vanillincukorral hozzákeverjük. A tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A töltelék felét a ropogós alapra kanalazzuk, elsimítjuk. A babapiskótákat a kávés keverékbe mártogatjuk, a krémre helyezzük, kissé benyomkodjuk. A maradék krémet a babapiskótákon szétosztjuk, elsimítjuk. A sütőformát sütőrácsra helyezzük, betoljuk a sütő középső részére. Aláteszünk egy darab sütőpapírt, mert némi zsír kifolyhat belőle.

Sütési idő: kb. 30 perc

A süteményt kb. 30 percre kivesszük a sütőből, és egy sütőrácson hagyjuk kicsit „összeesni”. Ezután visszatoljuk a sütőbe, készre sütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő lejárta után a sütő ajtaját kinyitjuk, de a süteményt még 10 percig benne hagyjuk. Utána kivesszük, és rácson hagyjuk kihűlni.

Teteje:
A süteményt kivesszük a sütőformából. A mascarponét és a tejszínes krémsajtot egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel), közepes fokozaton összekeverjük. A vanillincukrot és az 1 evőkanálnyi félretett kávés keveréket belekeverjük. A krémet a süteményre kenjük, elsimítjuk. Tetszés szerint habkártyával vagy villával megmintázzuk (hullámminta). A tiramisu sajttortát kakaóval megszórjuk, majd tálaljuk.
A Tiramisu sajttorta recepte körülbelül 12-14 szelet süteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!