Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Díszes fánkok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darb
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darb elkészítéséhez

Sütéshez:

étolaj pl. napraforgóolaj

Fánkhoz:

100 ml tej
50 g lágy margarin
1 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

150 g porcukor
kb. 2 evőkanál tej
tetszés szerint dekor cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fánk:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.

Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot a tejjel, hogy sűrű mázat kapjunk. Minden fánkot kb. 1/3-áig mártsunk bele, és tegyük egy sütőpapírra helyezett süteményrácsra. Azonnal szórjuk meg dekor cukrokkal és hagyjuk a mázat megszáradni.

Tippek:

Töltelék nélkül a fánkok 1 nappal korábban megsüthetők vagy lefagyaszthatók.
Díszítsük a fánkokat tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukrokkal.
Díszes fánkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!