![Díszes fánkok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32127/diszes-fankok-15971.jpg)
Díszes fánkok
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütéshez:
Fánkhoz:
Mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot a tejjel, hogy sűrű mázat kapjunk. Minden fánkot kb. 1/3-áig mártsunk bele, és tegyük egy sütőpapírra helyezett süteményrácsra. Azonnal szórjuk meg dekor cukrokkal és hagyjuk a mázat megszáradni.
Tippek:
Díszítsük a fánkokat tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukrokkal.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Díszes fánkok
Hozzávalók
kb. 8 darb elkészítéséhez
Sütéshez:
Fánkhoz:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tasak tartalmát öntsük egy magas falú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a lágy margarint és a tojást. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát kissé gyúrjuk át kézzel, a felületét szórjuk meg liszttel. A tálat konyharuhával fedjük le és a tésztát 10 percig hagyjuk pihenni.
A napraforgóolajat forrósítsuk fel. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tésztából kb. 8-10 cm Ø kiszúró segítségével formázzunk fánkokat, a közepüket egy kisebb (kb. 2 cm Ø) kiszúróval szúrjuk ki. Mindezt a folyamatot addig folytassuk, míg a tésztánk el nem fogy. A tésztából kb. 8 darab fánkot tudunk készíteni.
A fánkok mindkét oldalát közepes hőfokon süssük aranybarnára. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük ki és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot a tejjel, hogy sűrű mázat kapjunk. Minden fánkot kb. 1/3-áig mártsunk bele, és tegyük egy sütőpapírra helyezett süteményrácsra. Azonnal szórjuk meg dekor cukrokkal és hagyjuk a mázat megszáradni.
Tippek:
Díszítsük a fánkokat tetszés szerint Dr. Oetker Dekor cukrokkal.
![Díszes fánkok](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32127/diszes-fankok-15971.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?