Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bohóc muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőhöz 12-db-os:

125 ml étolaj, pl., napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzük a papír sütőformákat a muffinsütő mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Öntsük a muffin alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládélapokat és 2 evőkanál segítségével töltsük a tésztát sütőformákba. Tegyük a muffin sütőt a sütő közepén lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a sütőből és hagyjuk kihűlni a formákban, tegyük egy süteményrácsra.

Díszítés:
A fondantot egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között nyújtsuk ki, és egy kerek (Ø 8 cm) kiszúróval vágjunk ki 12 kört. Helyezzük a fondantot a muffinokra, és enyhén nyomjuk le. Díszítsük bohócarcokká a díszítőelemek segítségével.

Tipp:

Tetszés szerint díszítsük más dekorációs elemekkel.
Bohóc muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!