Bohóc muffin
Hozzávalók
Muffin sütőhöz 12-db-os:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, pl., napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
500 g fondant fehér cukormassza
Dr. Oetker Dekor toll csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Előkészítés:
Helyezzük a papír sütőformákat a muffinsütő mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Öntsük a muffin alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládélapokat és 2 evőkanál segítségével töltsük a tésztát sütőformákba. Tegyük a muffin sütőt a sütő közepén lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a sütőből és hagyjuk kihűlni a formákban, tegyük egy süteményrácsra.
Díszítés:
A fondantot egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között nyújtsuk ki, és egy kerek (Ø 8 cm) kiszúróval vágjunk ki 12 kört. Helyezzük a fondantot a muffinokra, és enyhén nyomjuk le. Díszítsük bohócarcokká a díszítőelemek segítségével.
Öntsük a muffin alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládélapokat és 2 evőkanál segítségével töltsük a tésztát sütőformákba. Tegyük a muffin sütőt a sütő közepén lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a sütőből és hagyjuk kihűlni a formákban, tegyük egy süteményrácsra.
Díszítés:
A fondantot egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között nyújtsuk ki, és egy kerek (Ø 8 cm) kiszúróval vágjunk ki 12 kört. Helyezzük a fondantot a muffinokra, és enyhén nyomjuk le. Díszítsük bohócarcokká a díszítőelemek segítségével.
Tipp:
Tetszés szerint díszítsük más dekorációs elemekkel.
Kedvencnek jelölöm
Bohóc muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőhöz 12-db-os:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, pl., napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Helyezzük a papír sütőformákat a muffinsütő mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Öntsük a muffin alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládélapokat és 2 evőkanál segítségével töltsük a tésztát sütőformákba. Tegyük a muffin sütőt a sütő közepén lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a sütőből és hagyjuk kihűlni a formákban, tegyük egy süteményrácsra.
Díszítés:
A fondantot egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között nyújtsuk ki, és egy kerek (Ø 8 cm) kiszúróval vágjunk ki 12 kört. Helyezzük a fondantot a muffinokra, és enyhén nyomjuk le. Díszítsük bohócarcokká a díszítőelemek segítségével.
Öntsük a muffin alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládélapokat és 2 evőkanál segítségével töltsük a tésztát sütőformákba. Tegyük a muffin sütőt a sütő közepén lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a sütőből és hagyjuk kihűlni a formákban, tegyük egy süteményrácsra.
Díszítés:
A fondantot egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között nyújtsuk ki, és egy kerek (Ø 8 cm) kiszúróval vágjunk ki 12 kört. Helyezzük a fondantot a muffinokra, és enyhén nyomjuk le. Díszítsük bohócarcokká a díszítőelemek segítségével.
Tipp:
Tetszés szerint díszítsük más dekorációs elemekkel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?