Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Duna hullám

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

38 dkg margarin
25 dkg cukor
7 tojás
25 dkg liszt

A csokis részhez:

3 evőkanál tej
1 üveg meggybefőtt

A krémhez:

20 dkg margarin
4 evőkanál cukor
4 dl tej

A mázhoz:

25 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a margarint a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tészta egyik felét kikent, kilisztezett tepsibe kenjük. A másik felébe belekeverjük a kakaót és a tejet. A fehérre rákenjük a kakaós részt, és belenyomkodjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. 170 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingporból, a vaníliás cukorból, a tejből sűrű pudingot főzünk, és hozzákeverjük a cukorral kihabosított margarint. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük.
A mázhoz a csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd rákenjük a krém tetejére, és egy villával hullámokat húzunk bele. Ezután hűtőben dermesztjük.
Duna hullám

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!