Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperhó-álom gyerekeknek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 g eper
250 g étkezési túró
80 g porcukor
1 pohár tejföl 20 %-os (125 g )
200 g mézes müzli

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Hagyd, hogy a nehéz dolgokban a nagyok segítsenek.

Előkészítés

Az Eperhó-álom gyerekeknek pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Minden hozzávalót készíts ki lemérve. Mosd meg az epret és csöpögtesd le jó alaposan. Vágd le a szárát. Tegyél félre néhány epret a díszítéshez. Méret szerint felezd vagy negyedeld a gyümölcsöket.

Elkészítés:

A citromhéjat, porcukrot, túrót és tejfölt kézi habverővel alaposan keverd át, majd óvatosan keverd bele az epret. Következőnek önts kb. ¾ adag müzlit egy üvegtálba és oszlasd el rajta az eperkrémet.
Az Eperhó-álom gyerekeknek desszert díszítéséhez helyezd a félretett epret a krémre és szórd rá a maradék müzlit.

Tipp:

Ha vége az eperszezonnak, használhatsz más gyümölcsöket is, pl.: mandarint, banánt vagy vegyes gyümölcsöket a pohárkrém desszert elkészítéséhez.
Ha elkészült a desszert, tálalás előtt - ízlés szerint - csokoládé, vagy karamell öntettel is meglocsolhatjuk.
Az Eperhó-álom gyerekeknek egészséges és finom hozzávalókból készíthető desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!