
Eperkrémes muffin eperöntettel



Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.


Eperkrémes muffin eperöntettel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A tésztához:
A díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?