
Eperkrémes muffin eperöntettel



Hozzávalók
A tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
1 darab tojás ( M-es )
125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
A krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
400 ml hideg tej
150 g eper
A díszítéshez:
100 g eper
50 g porcukor
néhány szem eper
Elkészítés
Előkészítés:
A 12 papírformát egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.

Kedvencnek jelölöm

Eperkrémes muffin eperöntettel
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
1 darab tojás ( M-es )
125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
A díszítéshez:
100 g eper
50 g porcukor
néhány szem eper
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A 12 papírformát egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.
A csokoládédarabok felét tegyük félre. Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?