
Gyümölcsös muffinok



Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává. Tegyünk félre 1 evőkanál csokoládédarabot és keverjük bele a többit. Evőkanál segítségével a formákba egyenletesen osszuk el a tésztát. A málnát szórjuk a muffinok tetejére, és enyhén nyomjuk bele a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabbal. A formát tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.


Gyümölcsös muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává. Tegyünk félre 1 evőkanál csokoládédarabot és keverjük bele a többit. Evőkanál segítségével a formákba egyenletesen osszuk el a tésztát. A málnát szórjuk a muffinok tetejére, és enyhén nyomjuk bele a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabbal. A formát tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?