Gyümölcsös muffinok
Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává. Tegyünk félre 1 evőkanál csokoládédarabot és keverjük bele a többit. Evőkanál segítségével a formákba egyenletesen osszuk el a tésztát. A málnát szórjuk a muffinok tetejére, és enyhén nyomjuk bele a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabbal. A formát tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Gyümölcsös muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 darabos):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig sima tésztává. Tegyünk félre 1 evőkanál csokoládédarabot és keverjük bele a többit. Evőkanál segítségével a formákba egyenletesen osszuk el a tésztát. A málnát szórjuk a muffinok tetejére, és enyhén nyomjuk bele a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabbal. A formát tegyük a sütő középső részébe és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a tepsiből, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?