Epres brownies
Hozzávalók
Tészta:
A tetejére:
A díszítéshez:
Csatos formához (kb. 32*24cm):
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
Epres brownies
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tészta:
A tetejére:
A díszítéshez:
Csatos formához (kb. 32*24cm):
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?