Epres brownies
Hozzávalók
Tészta:
200 g étcsokoládé
200 g vaj vagy margarin
4 közepes méretű tojás
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g őrölt mandula
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
A tetejére:
150 g eper
400 g mascarpone krémsajt
250 g étkezési túró (20% zsírtartalom)
50 g cukor
2 csapott evőkanál (kb. 20 g) Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
A díszítéshez:
kb. 12 szem eper (kb. 250 g)
30-50 g sötét csokoládé
Csatos formához (kb. 32*24cm):
sütőpapír
Elkészítés
Előkészítés
A tésztához felaprítjuk a csokoládét, a vajjal vagy margarinnal együtt főzőedényben gőz felett felolvasztjuk. A masszát hagyjuk kihűlni. A tetejére kerülő epret megmossuk, megpucoljuk és pépesítjük. A négyszögletes csatos formát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
Kedvencnek jelölöm
Epres brownies
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tészta:
200 g étcsokoládé
200 g vaj vagy margarin
4 közepes méretű tojás
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g őrölt mandula
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
A tetejére:
150 g eper
400 g mascarpone krémsajt
250 g étkezési túró (20% zsírtartalom)
50 g cukor
2 csapott evőkanál (kb. 20 g) Dr. Oetker Étkezési Keményítő
A díszítéshez:
kb. 12 szem eper (kb. 250 g)
30-50 g sötét csokoládé
Csatos formához (kb. 32*24cm):
sütőpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tésztához felaprítjuk a csokoládét, a vajjal vagy margarinnal együtt főzőedényben gőz felett felolvasztjuk. A masszát hagyjuk kihűlni. A tetejére kerülő epret megmossuk, megpucoljuk és pépesítjük. A négyszögletes csatos formát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?