![Epres brownies](https://sutnijo.hu/storage/recipes/26810/37324-epres-brownies.jpg)
Epres brownies
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tészta:
A tetejére:
A díszítéshez:
Csatos formához (kb. 32*24cm):
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Epres brownies
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tészta:
A tetejére:
A díszítéshez:
Csatos formához (kb. 32*24cm):
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.
A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.
A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
![Epres brownies](https://sutnijo.hu/storage/recipes/26810/37324-epres-brownies.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?