Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres brownies

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

200 g étcsokoládé
200 g vaj vagy margarin
4 közepes méretű tojás
100 g cukor
100 g őrölt mandula
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

A tetejére:

150 g eper
400 g mascarpone krémsajt
250 g étkezési túró (20% zsírtartalom)
50 g cukor
2 csapott evőkanál (kb. 20 g) Dr. Oetker Étkezési Keményítő

A díszítéshez:

kb. 12 szem eper (kb. 250 g)
30-50 g sötét csokoládé

Csatos formához (kb. 32*24cm):

sütőpapír

Elkészítés

Előkészítés

A tésztához felaprítjuk a csokoládét, a vajjal vagy margarinnal együtt főzőedényben gőz felett felolvasztjuk. A masszát hagyjuk kihűlni. A tetejére kerülő epret megmossuk, megpucoljuk és pépesítjük. A négyszögletes csatos formát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.

A tetejére:
A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, keményítőt, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.
Epres brownies

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!