
Epres-kókuszos álom



Hozzávalók
Eperpüréhez:
Kókuszos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.
Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:


Epres-kókuszos álom
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Kókuszos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.
Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?