![Epres-kókuszos álom](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31708/epres-kokuszos-alom-15347.webp)
Epres-kókuszos álom
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Eperpüréhez:
Kókuszos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.
Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Epres-kókuszos álom
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Kókuszos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kb. 6 darabot elfelezünk és félreteszünk a díszítéshez. A megmaradt epret megtisztítjuk, és a felét kis darabokra vágjuk, a másik felét botmixerrel pürésítjük. Az eperdarabokat belekeverjük a pürébe, majd vanillincukorral és citromlével ízesítjük.
Kókuszos krém:
Kb. 6 kókuszgolyót elfelezünk, és a díszítéshez félretesszük. A megmaradt golyókat durvára aprítjuk. A tejszínt keményre felverjük. A tejet keverőpohárba töltjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre felverjük. A tejszínt és a felaprított kókuszgolyót óvatosan belekeverjük.
A krém felét a desszertpoharakban elosztjuk. Először az eperpürét, majd a maradék krémet tesszük rá. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A desszertet a felezett eprekkel, kókuszgolyóval és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
![Az Epres-kókuszos álom kivételes ízharmóniában egyesülve kényezteti vendégeink ízlését.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31708/epres-kokuszos-alom-15347.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?