Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bogyós gyümölcsös madártej

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Madártejhez:

4 darab tojásfehérje (M-es)
600 ml tej
200 ml 30%-os habtejszín
4 darab tojássárgája (M-es)
100 g porcukor
1 csipet só

Gyümölcsszószhoz:

200 g málna
1-2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

Díszítéshez:

áfonya- és málnaszemek

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Madártej:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a bourbon vaníliás cukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.

A tejet és a habtejszínt egy nagy lábasba öntjük, és a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.

A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés tej-tejszín keverékkel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.

Gyümölcsszósz:
A málnát szemezzük, megmossuk, leturmixoljuk, majd szűrőn keresztül átpasszírozzuk. Az így kapott szószt összekeverjük a porcukorral és a citromhéjjal.

A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, meglocsoljuk a gyümölcsszósszal, és megmosott áfonya- és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:

A gyümölcsszószt ízesíthetjük egy kevés őrölt fahéjjal is.
Bogyós gyümölcsös madártej

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!