![Bogyós gyümölcsös madártej](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32225/bogyos-gyumolcsos-madartej-16098.jpg)
Bogyós gyümölcsös madártej
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Madártejhez:
Gyümölcsszószhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a bourbon vaníliás cukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.
A tejet és a habtejszínt egy nagy lábasba öntjük, és a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés tej-tejszín keverékkel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.
Gyümölcsszósz:
A málnát szemezzük, megmossuk, leturmixoljuk, majd szűrőn keresztül átpasszírozzuk. Az így kapott szószt összekeverjük a porcukorral és a citromhéjjal.
A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, meglocsoljuk a gyümölcsszósszal, és megmosott áfonya- és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Bogyós gyümölcsös madártej
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Madártejhez:
Gyümölcsszószhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton elkezdjük felverni. Amikor már keményedik a hab, hozzáadunk 20 g porcukrot és a bourbon vaníliás cukrot, majd közepesen kemény habbá verjük.
A tejet és a habtejszínt egy nagy lábasba öntjük, és a vanília aromával felforraljuk. Visszavesszük alatta a lángot, és két kanál segítségével tetszőleges méretű tojáshab galuskákat szaggatunk a tejbe. Lefedjük, fedő alatt kb. 2-3 percet főzzük, majd óvatosan megfordítjuk a galuskákat, és fedő nélkül további kb. 2 percet főzzük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A tojássárgájákat a többi cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. A lábasból egy kevés tej-tejszín keverékkel kikeverjük, majd az egészet a lábasba csorgatjuk a többi folyadékhoz. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. A habgaluskákat a madártej tetejére helyezzük, és tálalásig behűtjük.
Gyümölcsszósz:
A málnát szemezzük, megmossuk, leturmixoljuk, majd szűrőn keresztül átpasszírozzuk. Az így kapott szószt összekeverjük a porcukorral és a citromhéjjal.
A behűtött madártejet desszertes tálkákba merjük a habgaluskákkal együtt, meglocsoljuk a gyümölcsszósszal, és megmosott áfonya- és málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
![Bogyós gyümölcsös madártej](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32225/bogyos-gyumolcsos-madartej-16098.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?