Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-mascarponés Charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Babapiskóta alaphoz:

80 g vaj
75 g babapiskóta

Mascarpone krémhez:

125 g eper
500 g mascarpone krémsajt
100 g eperlekvár

Ezenkívül:

125 g babapiskóta
125 g eper
fehér csokoládé díszítő levelek

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki sütőpapírral a kapcsos tortaformát.

Elkészítés:

Babapiskóta alap:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Tegyünk 75 g babapiskótát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával törjük finomra. Keverjük a morzsát a vajba vagy margarinba és egyenletesen oszlassuk el a formában, és egy kanállal nyomkodjuk le, hogy egyenletes alapot képezzen. A maradék 125 g babapiskótát helyezzük a forma szélére a cukros oldalával kifelé, és nyomkodjuk a puha alapba. Tegyük a formát kb. 20 percre a hűtőszekrénybe.

Mascarpone krém:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabkora. A mascarponét konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Keverjük bele a zselatin fixet kb. 1 percig a legalacsonyabb fokozaton. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az eperlekvárt, majd forgassuk bele az eperdarabokat. Kenjük a krémet az alapra, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Díszítés:
Tisztítsuk meg az epreket, és éles késsel vágjuk fel őket, hogy "virágokat" alkossunk. Díszítsük a charlotte-ot az epervirágokkal és a csokoládélevelekkel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Vegyük le a tortát a sütőpapírról, és helyezzük egy tortatálra. Tetszés szerint díszítsük egy szalaggal.
Epres-mascarponés Charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!