Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-mascarponés Charlotte

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Babapiskóta alaphoz:

80 g vaj
75 g babapiskóta

Mascarpone krémhez:

125 g eper
500 g mascarpone krémsajt
100 g eperlekvár

Ezenkívül:

125 g babapiskóta
125 g eper
fehér csokoládé díszítő levelek

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki sütőpapírral a kapcsos tortaformát.

Elkészítés:

Babapiskóta alap:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Tegyünk 75 g babapiskótát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával törjük finomra. Keverjük a morzsát a vajba vagy margarinba és egyenletesen oszlassuk el a formában, és egy kanállal nyomkodjuk le, hogy egyenletes alapot képezzen. A maradék 125 g babapiskótát helyezzük a forma szélére a cukros oldalával kifelé, és nyomkodjuk a puha alapba. Tegyük a formát kb. 20 percre a hűtőszekrénybe.

Mascarpone krém:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabkora. A mascarponét konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Keverjük bele a zselatin fixet kb. 1 percig a legalacsonyabb fokozaton. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az eperlekvárt, majd forgassuk bele az eperdarabokat. Kenjük a krémet az alapra, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Díszítés:
Tisztítsuk meg az epreket, és éles késsel vágjuk fel őket, hogy "virágokat" alkossunk. Díszítsük a charlotte-ot az epervirágokkal és a csokoládélevelekkel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Vegyük le a tortát a sütőpapírról, és helyezzük egy tortatálra. Tetszés szerint díszítsük egy szalaggal.
Epres-mascarponés Charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!