![Epres-mascarponés Charlotte](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32164/epres-mascarpones-charlotte-16018.jpg)
Epres-mascarponés Charlotte
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Babapiskóta alaphoz:
Mascarpone krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Tegyünk 75 g babapiskótát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával törjük finomra. Keverjük a morzsát a vajba vagy margarinba és egyenletesen oszlassuk el a formában, és egy kanállal nyomkodjuk le, hogy egyenletes alapot képezzen. A maradék 125 g babapiskótát helyezzük a forma szélére a cukros oldalával kifelé, és nyomkodjuk a puha alapba. Tegyük a formát kb. 20 percre a hűtőszekrénybe.
Mascarpone krém:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabkora. A mascarponét konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Keverjük bele a zselatin fixet kb. 1 percig a legalacsonyabb fokozaton. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az eperlekvárt, majd forgassuk bele az eperdarabokat. Kenjük a krémet az alapra, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Díszítés:
Tisztítsuk meg az epreket, és éles késsel vágjuk fel őket, hogy "virágokat" alkossunk. Díszítsük a charlotte-ot az epervirágokkal és a csokoládélevelekkel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Vegyük le a tortát a sütőpapírról, és helyezzük egy tortatálra. Tetszés szerint díszítsük egy szalaggal.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Epres-mascarponés Charlotte
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Babapiskóta alaphoz:
Mascarpone krémhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Tegyünk 75 g babapiskótát egy fagyasztózacskóba, zárjuk le jól, és sodrófával törjük finomra. Keverjük a morzsát a vajba vagy margarinba és egyenletesen oszlassuk el a formában, és egy kanállal nyomkodjuk le, hogy egyenletes alapot képezzen. A maradék 125 g babapiskótát helyezzük a forma szélére a cukros oldalával kifelé, és nyomkodjuk a puha alapba. Tegyük a formát kb. 20 percre a hűtőszekrénybe.
Mascarpone krém:
Mossuk és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabkora. A mascarponét konyhai robotgéppel(habverő) verjük simára. Keverjük bele a zselatin fixet kb. 1 percig a legalacsonyabb fokozaton. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az eperlekvárt, majd forgassuk bele az eperdarabokat. Kenjük a krémet az alapra, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Díszítés:
Tisztítsuk meg az epreket, és éles késsel vágjuk fel őket, hogy "virágokat" alkossunk. Díszítsük a charlotte-ot az epervirágokkal és a csokoládélevelekkel. Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. Vegyük le a tortát a sütőpapírról, és helyezzük egy tortatálra. Tetszés szerint díszítsük egy szalaggal.
![Epres-mascarponés Charlotte](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32164/epres-mascarpones-charlotte-16018.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?