
Erdei gyümölcsös joghurtdesszert




Hozzávalók
Őzgerinc formához (kb. 30x10 cm):
folpack
Joghurtdesszerthez:
400 g görög joghurt
50 g eritrit
1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma Vanília
1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
75 ml 1,5 %-os tej
150 g erdeigyümölcs-keverék
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, leszemezzük. A formát kibéleljük folpackkal.
Elkészítés:
A görög joghurtot kikeverjük az eritrittel, a citromhéjjal és a vaníliával. A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy kis lábasba öntjük a tejet, beletesszük az előkészített zselatinlapokat, és lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd simára keverjük egy evőkanál joghurttal. Apránként a többi joghurthoz adjuk, és összekeverjük, végül beleforgatjuk a gyümölcsöket is.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
Tipp:
Ha szilikonos formában készítjük el a desszertet, nem szükséges folpackkal kibélelni.


Kedvencnek jelölöm

Erdei gyümölcsös joghurtdesszert
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Őzgerinc formához (kb. 30x10 cm):
folpack
Joghurtdesszerthez:
400 g görög joghurt
50 g eritrit
1 tasak (6 g) Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
75 ml 1,5 %-os tej
150 g erdeigyümölcs-keverék
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, leszemezzük. A formát kibéleljük folpackkal.
Elkészítés:
A görög joghurtot kikeverjük az eritrittel, a citromhéjjal és a vaníliával. A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Egy kis lábasba öntjük a tejet, beletesszük az előkészített zselatinlapokat, és lassú tűzön, kevergetve felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd simára keverjük egy evőkanál joghurttal. Apránként a többi joghurthoz adjuk, és összekeverjük, végül beleforgatjuk a gyümölcsöket is.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
A masszát az előkészített formába öntjük, és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.
Tipp:
Ha szilikonos formában készítjük el a desszertet, nem szükséges folpackkal kibélelni.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?