Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A gyümölcsöntethez:

500 ml feketeribizlilé
150 g cukor
35 g kukoricakeményítő
300 g vegyes bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)

A tésztához:

100 g liszt
100 g cukor
1 db narancs reszelt héja
100 g puha vaj
3 db tojás

A töltelékhez:

500 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Először a szószt készítjük el. Ehhez a keményítőt kikeverjük néhány evőkanál gyümölcslével és a cukorral, a többit felforraljuk. Hozzáöntjük a keményítőt és újra alaposan felforraljuk. Belekeverjük a gyümölcsöket, egyet rottyantunk rajta és kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy nappal előtte elkészítjük.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra).

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat egy nagy tálba tesszük és robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton 3 perc alatt sima masszává keverjük. Az előkészített formába simítjuk, és a sütőbe toljuk (kb. 20 perc). Ha megsült néhány percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Ha kihűlt egy tálra tesszük és egy tortakeretet, vagy a megtisztított tortakarimát köré tesszük.
A krémhez a szószból kimérünk 500 g-ot és elkeverjük 1 1/2 tasak zselatin fix-szel. A tejszínt felverjük a maradék 1 1/2 zselatin fix-szel, majd hozzákeverjük a vanillincukrot is. A gyümölcsös keverékhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A tortaalapra simítjuk. A felületét hullámosra hagyjuk. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul (2-3 óra).
A díszítéshez a mélyedésekbe kanalazzuk a maradék öntetet.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Erdei gyümölcsös torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!