Erdei gyümölcsös torta
Hozzávalók
A gyümölcsöntethez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra).
Elkészítés
A krémhez a szószból kimérünk 500 g-ot és elkeverjük 1 1/2 tasak zselatin fix-szel. A tejszínt felverjük a maradék 1 1/2 zselatin fix-szel, majd hozzákeverjük a vanillincukrot is. A gyümölcsös keverékhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A tortaalapra simítjuk. A felületét hullámosra hagyjuk. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul (2-3 óra).
A díszítéshez a mélyedésekbe kanalazzuk a maradék öntetet.
Tálalás
Tárolás
Erdei gyümölcsös torta
Hozzávalók
A gyümölcsöntethez:
A tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeverésesnél 160°C-ra).
Elkészítés
A krémhez a szószból kimérünk 500 g-ot és elkeverjük 1 1/2 tasak zselatin fix-szel. A tejszínt felverjük a maradék 1 1/2 zselatin fix-szel, majd hozzákeverjük a vanillincukrot is. A gyümölcsös keverékhez óvatosan hozzákeverjük a tejszínt. A tortaalapra simítjuk. A felületét hullámosra hagyjuk. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul (2-3 óra).
A díszítéshez a mélyedésekbe kanalazzuk a maradék öntetet.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?