Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dunahullám

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Magasfalú tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék

Tésztához:

700 g meggybefőtt (lecsöpögtetve)
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
375 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál tej

Vajkrémhez:

100 g cukor
500 ml tej
250 g lágy vaj vagy margarin

Mázhoz:

2 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük. A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük. A tészta 2/3 részét a tepsiben elsimítjuk. A kakaót átszitáljuk, a tejjel a megmaradt tésztába keverjük, és egyenletesen elosztjuk a világos tésztán. A meggyet a sötét tésztán elosztjuk, és kanállal finoman a tésztába nyomkodjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Puding:
A pudingport kis tálkában 100 g cukorral összekeverjük. Az 500 ml-ből legalább 6 kanál hideg tejjel fokozatosan kikeverjük. A maradék tejet edényben felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről. A kikevert pudingport habverővel belekeverjük, az edényt ismét a tűzhelyre tesszük, és közepes hőfokon a pudingot 1 perc alatt erős keverés közben megfőzzük. A pudingot tálba töltjük, a tetejére frissen tartó fóliát teszünk (így nem bőrösödik meg), és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Krém:
A lágy vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A kihűlt pudingot átkeverjük, és evőkanalanként belekeverjük, közben figyelünk arra, hogy a vaj és a puding szobahőmérsékletű legyen, különben a vajkrém összeugrik. A kihűlt süteménylapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a süteményt kb. 1 órára hideg helyre tesszük.

Máz:
A tortabevonót az olajjal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk. A mázat elkenjük a megszilárdult krémen, és tortafésű segítségével díszítjük.

Tippek:

A süteményt díszíthetjük olvasztott csokoládéba mártott friss meggyel is.
A süteményt fagyaszthatjuk.
Ha nincs magasfalú tepsink, tegyünk a tepsibe egy tepsiméretű sütőkeretet, és a süteményt elkészíthetjük a receptben leírtak szerint.
Ha a krém összeugrik, olvasszunk meg 25 g kókuszzsírt, és forró állapotában konyhai robotgéppel (habverő) keverjük a krémbe.
Dunahullám

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!