Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Gyümölcsös réteghez:

80 g fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
kb. 2-3 teáskanál agávészirup

Rétegezéshez:

kb. 2-3 teáskanál agávészirup
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Gyümölcsös réteg:
A fagyasztott erdeigyümölcs-keveréket egy kis lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük, közben hozzáadjuk a vanília pasztát és ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Zabkása:
A mandulaitalt felforrósítjuk (100 °C). A tasak tartalmát hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd legalább 3 percig állni hagyjuk.

Rétegezés:
A Creme VEGA-t ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Egy tetszőleges pohárba rétegezzük a zabkását a Creme VEGA-val és az erdei gyümölccsel együtt.

Tippek:

Az édesítéshez agávészirup helyett használhatunk például sztíviát, juhar-, rizs- vagy datolyaszirupot.
A desszertet friss gyümölcsökkel és mentalevelekkel díszíthetjük.
A zabkását 125 ml forró vízzel is elkészíthetjük.
Erdei gyümölcsös zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!