Erdei gyümölcsös zabkása
Hozzávalók
Zabkásához:
1 tasak Dr. Oetker Vitalis Zabkása Cukorcsökkentett erdei gyümölcsös
125 ml mandulaital
Gyümölcsös réteghez:
80 g fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
kb. 2-3 teáskanál agávészirup
Rétegezéshez:
75 g Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 2-3 teáskanál agávészirup
Elkészítés
Elkészítés:
Gyümölcsös réteg:
A fagyasztott erdeigyümölcs-keveréket egy kis lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Zabkása:
A mandulaitalt felforrósítjuk (100 °C). A tasak tartalmát hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd legalább 3 percig állni hagyjuk.
Rétegezés:
A Creme VEGA-t ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Egy tetszőleges pohárba rétegezzük a zabkását a Creme VEGA-val és az erdei gyümölccsel együtt.
A fagyasztott erdeigyümölcs-keveréket egy kis lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Zabkása:
A mandulaitalt felforrósítjuk (100 °C). A tasak tartalmát hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd legalább 3 percig állni hagyjuk.
Rétegezés:
A Creme VEGA-t ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Egy tetszőleges pohárba rétegezzük a zabkását a Creme VEGA-val és az erdei gyümölccsel együtt.
Tippek:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Az édesítéshez agávészirup helyett használhatunk például sztíviát, juhar-, rizs- vagy datolyaszirupot.
A desszertet friss gyümölcsökkel és mentalevelekkel díszíthetjük.
A zabkását 125 ml forró vízzel is elkészíthetjük.
Az édesítéshez agávészirup helyett használhatunk például sztíviát, juhar-, rizs- vagy datolyaszirupot.
A desszertet friss gyümölcsökkel és mentalevelekkel díszíthetjük.
A zabkását 125 ml forró vízzel is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Erdei gyümölcsös zabkása
Hozzávalók
1 adag elkészítéséhez
Gyümölcsös réteghez:
80 g fagyasztott erdeigyümölcs-keverék
kb. 2-3 teáskanál agávészirup
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Gyümölcsös réteg:
A fagyasztott erdeigyümölcs-keveréket egy kis lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Zabkása:
A mandulaitalt felforrósítjuk (100 °C). A tasak tartalmát hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd legalább 3 percig állni hagyjuk.
Rétegezés:
A Creme VEGA-t ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Egy tetszőleges pohárba rétegezzük a zabkását a Creme VEGA-val és az erdei gyümölccsel együtt.
A fagyasztott erdeigyümölcs-keveréket egy kis lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve puhára főzzük, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Lehúzzuk a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Zabkása:
A mandulaitalt felforrósítjuk (100 °C). A tasak tartalmát hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd legalább 3 percig állni hagyjuk.
Rétegezés:
A Creme VEGA-t ízlés szerint édesítjük az agávésziruppal. Egy tetszőleges pohárba rétegezzük a zabkását a Creme VEGA-val és az erdei gyümölccsel együtt.
Tippek:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Az édesítéshez agávészirup helyett használhatunk például sztíviát, juhar-, rizs- vagy datolyaszirupot.
A desszertet friss gyümölcsökkel és mentalevelekkel díszíthetjük.
A zabkását 125 ml forró vízzel is elkészíthetjük.
Az édesítéshez agávészirup helyett használhatunk például sztíviát, juhar-, rizs- vagy datolyaszirupot.
A desszertet friss gyümölcsökkel és mentalevelekkel díszíthetjük.
A zabkását 125 ml forró vízzel is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?