Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas-almás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos sütőforma 26 cm Ø:

sütőpapír

Piskótatésztához:

100 g vaj vagy margarin
6 darab tojás (M-es)
250 g cukor
1 csipet só
1 teáskanál kardamom
250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Almatöltelékhez:

750 g alma
2-3 evőkanál citromlé
175 ml almalé
3 evőkanál cukor

Krémes töltelékhez:

500 g mascarpone sajtkrém
50 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál kardamom
4 evőkanál calvados
400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

400 ml hideg habtejszín
egy kis őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk fel a vajat vagy margarint, és hagyjuk kihűlni. A csatos tortaformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat tegyük egy magas falú keverőtálba és konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Keverjük bele a vanillincukorral elkevert cukrot 1 percig, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük bele a sót és a kardamomot. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele, majd adjuk hozzá a kihűlt vajat vagy margarint. Öntsünk alaponként kb. 4 evőkanálnyi tésztát a tortakarika közepébe. Egyenletesen oszlassuk el a tésztát egy paletta vagy tortaemelő segítségével. Helyezzünk minden egyes alapot (összesen 5 alapot sütünk) a tortakarikával együtt a sütőbe tegyük a sütő középső részébe lévő rácsra és süssük meg.

Sütési idő: kb. 5-8 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük le a tortakarikát és közvetlenül a sütés után vegyük le az aljáról a piskóta alapokat, és hagyjuk őket egyenként egy süteményrácson kihűlni, majd távolítsuk el a sütőpapírt.

Töltelék:
Hámozzuk meg az almát. Egy almát vágjunk kb. 1 cm vastag szeletekre, és egy kis almamagvágóval vágjunk ki kb. 16 almát, tegyük citromlébe, és tegyük hűtőbe. A többi almát kockázzuk apróra. Forraljuk fel az almát 125 ml almalével egy lábasban, és főzzük kb. 5 percig. Keverjük össze a desszertöntetet a cukorral és az 50 ml almalével, folyamatos keverés közben adjuk hozzá az almához, és rövid ideig forraljuk fel, majd tegyük félre kihűlni.

Krém:
Keverjük össze a mascarponét, a cukrot, a fűszereket és a Calvadost egy keverőtálban, rövid ideig konyhai robotgéppel (habverő). A tejszínt a zselatin fixszel a csomagolás utasításai szerint verjük keményre, majd keverőlapáttal keverjük hozzá a mascarponés masszához.

Töltés:
Helyezzük a tortakarikát az első alap köré. Az almás töltelék 1/4 részét, valamint a krémes töltelék 1/4 részét kenjük az alsó rétegre. Helyezzük rá a második tortalapot, és enyhén nyomjuk le. Ismételjük meg a folyamatot, amíg 4 réteget nem kapunk. A legfelső rétegnek egyetlen rétegnek kell lennie. A kész tortát legalább 1 órára vagy egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Vegyük le a tortakarikát. A tejszínt a zselatin fix-el verjük fel kemény habbá, és kenjük a torta szélére. A maradék krémet tegyük egy 9 mm Ø díszítőcsővel ellátott habzsákba, és apró pöttyöket nyomjunk a tortára. Tegyük a tortát további kb. 1 órára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a torta szélét enyhén megszórjuk fahéjjal, és a kivágott almákkal díszítsük.

Tippek:

A Calvadost helyettesíthetjük almalével.
A piskótalapokat előző nap is elkészíthetjük.
Fahéjas-almás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!