![Málnás-vaníliás krémszeletek](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31511/malnas-vanilias-kremszeletek-15041.jpg)
Málnás-vaníliás krémszeletek
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez kb. 30x35 cm:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Vaníliakrémhez:
Babapiskóta réteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vanília pasztával) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Málnás-vaníliás krémszeletek
Hozzávalók
kb. 40 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 30x35 cm:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Vaníliakrémhez:
Babapiskóta réteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vanília pasztával) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
![Málnás-vaníliás krémszeletek](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31511/malnas-vanilias-kremszeletek-15041.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?