Málnás-vaníliás krémszeletek
Hozzávalók
Tepsihez kb. 30x35 cm:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
90 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 evőkanál étolaj
Málnaréteghez:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
250 ml málnaszörp
250 ml víz
750 g málna (lehet fagyasztott, lecsepegtetett)
Vaníliakrémhez:
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
200 ml vaníliás joghurt
200 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Babapiskóta réteghez:
kb. 10-12 darab babapiskóta
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vaníliás cukorral) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vaníliás cukorral) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Kedvencnek jelölöm
Málnás-vaníliás krémszeletek
Hozzávalók
kb. 40 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 30x35 cm:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 evőkanál étolaj
Málnaréteghez:
250 ml málnaszörp
250 ml víz
750 g málna (lehet fagyasztott, lecsepegtetett)
Vaníliakrémhez:
200 ml vaníliás joghurt
200 ml habtejszín
Babapiskóta réteghez:
kb. 10-12 darab babapiskóta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vaníliás cukorral) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vaníliás cukorral) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?