
Málnás-vaníliás krémszeletek



Hozzávalók
Tepsihez kb. 30x35 cm:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Vaníliakrémhez:
Babapiskóta réteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vanília pasztával) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.


Málnás-vaníliás krémszeletek
Hozzávalók
kb. 40 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 30x35 cm:
Tésztához:
Málnaréteghez:
Vaníliakrémhez:
Babapiskóta réteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást a cukorral, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.
Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.
Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vanília pasztával) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.
Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?