Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-vaníliás krémszeletek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 30x35 cm:

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 evőkanál étolaj

Málnaréteghez:

250 ml málnaszörp
250 ml víz
750 g málna (lehet fagyasztott, lecsepegtetett)

Vaníliakrémhez:

200 ml vaníliás joghurt
200 ml habtejszín

Babapiskóta réteghez:

kb. 10-12 darab babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a tojásos krémre, és az olajjal együtt fakanállal óvatosan belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt tortalapot kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk. A tortalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy visszarakjuk a tepsibe.

Málnaréteg:
A pudingport összekeverjük a szörppel és a vízzel, majd kevergetés közben megfőzzük a pudingot. A pudingot elkenjük a süteményen. A málnát elosztjuk a pudingon.

Vaníliakrém:
A tortakrémet leírás szerint, (de a joghurttal, tejszínnel és a vanília pasztával) konyhai robotgéppel (habverő) 3 perc alatt habosra keverjük.

Babapiskóta réteg:
A krém felét elkenjük a málnás rétegen, majd egymástól kisebb távolságokra rátesszük a babapiskótákat. A maradék krémet a piskótán egyenletesen elosztjuk és a süteményt legalább kb. 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Málnás-vaníliás krémszeletek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!