Fahéjas-meggyes-mákos kocka



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:


Fahéjas-meggyes-mákos kocka
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő), közepes fokozaton fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat. Közben a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. Részleteiben a tojássárgájás keverékhez adjuk a tejjel együtt. Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát a tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a lecsepegtetett meggybefőttel. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A süteményt meghintjük porcukorral, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?