Fahéjas nektarinlekvár
Hozzávalók
                                        1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk, és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
                                
                            Tippek:
                                    Vaníliával is ízesíthetjük a lekvárt.  
Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
                            Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Fahéjas nektarinlekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
                                        1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd 1000 g-ot kimérünk, és botmixerrel pépesítjük. Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
                                
                            Elkészítés:
                                    Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
                                
                            Tippek:
                                    Vaníliával is ízesíthetjük a lekvárt.  
Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
                            Dzsem készítéséhez a kimért nektarin felét pépesítjük, a többit kis kockákra vágva tesszük a főzőedénybe.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?