Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Fahéjas keverékhez:

150 g vaj vagy margarin
120 g barna cukor
1 csapott teáskanál búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
325 ml tej
425 g búzaliszt

Krémsajtos mázhoz:

250 g mascarpone krémsajt
75 g cukor

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Fahéjas keverék:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.

Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.

A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.

A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.

Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.
Fahéjas sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!