Fahéjas sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Fahéjas keverékhez:
150 g vaj vagy margarin
120 g barna cukor
1 csapott teáskanál búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
325 ml tej
425 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krémsajtos mázhoz:
250 g mascarpone krémsajt
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
Dr. Oetker Tortadara kakaós
Dr. Oetker Dekorcukrok
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Fahéjas keverék:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.
Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.
A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.
Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.
Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.
A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.
Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.
Kedvencnek jelölöm
Fahéjas sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Fahéjas keverékhez:
150 g vaj vagy margarin
120 g barna cukor
1 csapott teáskanál búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
325 ml tej
425 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Fahéjas keverék:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.
Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.
A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.
Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.
Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.
A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.
Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?