Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Fahéjas keverékhez:

150 g vaj vagy margarin
120 g barna cukor
1 csapott teáskanál búzaliszt
1 teáskanál őrölt fahéj

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
325 ml tej
425 g búzaliszt

Krémsajtos mázhoz:

250 g mascarpone krémsajt
75 g cukor

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Fahéjas keverék:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.

Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.

A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.

A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.

Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.
Fahéjas sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!