
Fahéjas sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Fahéjas keverékhez:
Tésztához:
Krémsajtos mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.
Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.
A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.
Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.


Fahéjas sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Fahéjas keverékhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a cukrot, a lisztet és a fahéjat, és keverjük jól össze.
Tészta:
Egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára a vajat vagy margarint. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és röviden, 2 adagban, a legalacsonyabb fokozaton keverjük. Simítsuk el a tésztát a tepsiben.
A fahéjas keveréket ismét keverjük simára és kenjük el a tésztán, majd egy villa segítségével márványozzuk. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Keverjük össze a krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral. Azonnal kenjük a forró fahéjas süteményre, és simítsuk el.
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben, vagy tálaljuk langyosan.
Tálalás előtt szórjuk meg a fahéjas süteményt tortadarával vagy dekorgyöngyökkel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?