![Feketeerdő muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32195/feketeerdo-muffin-16060.jpg)
Feketeerdő muffin
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tejszínhabhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Feketeerdő muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tejszínhabhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
![Feketeerdő muffin](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32195/feketeerdo-muffin-16060.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?