Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Feketeerdő muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
120 g meggybefőtt (lecsepegtetve)

Tejszínhabhoz:

400 ml habtejszín
2 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

12 szem meggybefőtt (lecsepegtetve)
mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az alapporhoz mellékelt muffinpapírokat tepsire (kb. 35x40 cm) vagy muffinformába helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.

Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.

Tipp:

A muffinokat azonos mennyiségű friss, magozott meggyel is elkészíthetjük.
Feketeerdő muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!