Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baconos muffin hagymával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Muffinsütő forma (12 db):

muffinpapír

Tésztához:

2 darab vöröshagyma
200 g felkockázott bacon szalonna
4 csipet kakukkfű
300 g búzaliszt
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál (kb. 7 g) cukor
150 ml olívaolaj
150 ml tej
2 darab tojás (M-es)
fél teáskanál őrölt bors

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
szeletelt mandula

Elkészítés

Előkészítés:

A hagymát felaprítjuk, majd a felkockázott bacon szalonnával együtt közepes hőfokon megpirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfűvet és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a cukrot, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a langyos tejet, a borsot és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A végén beledolgozzuk a kihűlt bacon és hagyma keveréket is. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A tésztát elosztjuk a 12 muffinformában és további kb. 15 percig kelni hagyjuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A muffinok tetejét a felvert tojással megkenjük, végül ízlés szerint szeletelt mandulával megszórjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Baconos muffin hagymával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Csökkentett kalória
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-05-12
1 Kedvelés

Használjuk fel a tavalyi lekvárt, befőttet!

Még mindig árválkodik a kamrapolcon pár üveg tavalyi lekvár, befőtt? Itt az ideje készíteni belőlük valami finom édességet, hogy átadhassák a helyüket az újaknak, hiszen az eperrel már kezdetét is vette a befőzési szezon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-30
1 Kedvelés

Könnyű desszertek vegán módra

Ha vegán életmódot folytatunk, elkötelezzük magunkat a növényi étrend mellett, azaz kizárunk minden állati eredetű táplálékot az étrendünkből, nemcsak a húst, hanem a tejtermékeket, a tojást, sőt a mézet is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-26
1 Kedvelés

Anyák napi sütemények május első vasárnapjára

Hamarosan elérkezik az édesanyák, nagymamák, dédik ünnepe, merüljünk hát bele gyorsan a szeretettel teli sütireceptekbe! Lehet virágos, szívecskés, kis gyakorlatot igénylő vagy épp gyerekekkel együtt is készíthető – mindenre van egy jó ötletünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-23
1 Kedvelés

Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin és cookies

Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Akár pihe-puha, csokidarabos muffinra, akár ropogós kekszre vágyunk, csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-16
1 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!