Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baconos muffin hagymával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinsütő forma (12 db):

muffinpapír

Tésztához:

2 darab vöröshagyma
200 g felkockázott bacon szalonna
4 csipet kakukkfű
300 g búzaliszt
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál (kb. 7 g) cukor
150 ml olívaolaj
150 ml tej
2 darab tojás (M-es)
fél teáskanál őrölt bors

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát felaprítjuk, majd a felkockázott bacon szalonnával együtt közepes hőfokon megpirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfűvet és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a cukrot, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a langyos tejet, a borsot és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A végén beledolgozzuk a kihűlt bacon és hagyma keveréket is. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A tésztát elosztjuk a 12 muffinformában és további kb. 15 percig kelni hagyjuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A muffinok tetejét a felvert tojással megkenjük, végül ízlés szerint szeletelt mandulával megszórjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Baconos muffin hagymával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!