Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baconos muffin hagymával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinsütő forma (12 db):

muffinpapír

Tésztához:

2 darab vöröshagyma
200 g felkockázott bacon szalonna
4 csipet kakukkfű
300 g búzaliszt
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál (kb. 7 g) cukor
150 ml olívaolaj
150 ml tej
2 darab tojás (M-es)
fél teáskanál őrölt bors

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát felaprítjuk, majd a felkockázott bacon szalonnával együtt közepes hőfokon megpirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfűvet és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a cukrot, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a langyos tejet, a borsot és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A végén beledolgozzuk a kihűlt bacon és hagyma keveréket is. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A tésztát elosztjuk a 12 muffinformában és további kb. 15 percig kelni hagyjuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A muffinok tetejét a felvert tojással megkenjük, végül ízlés szerint szeletelt mandulával megszórjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Baconos muffin hagymával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!