Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baconos muffin hagymával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinsütő forma (12 db):

muffinpapír

Tésztához:

2 darab vöröshagyma
200 g felkockázott bacon szalonna
4 csipet kakukkfű
300 g búzaliszt
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál (kb. 7 g) cukor
150 ml olívaolaj
150 ml tej
2 darab tojás (M-es)
fél teáskanál őrölt bors

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A hagymát felaprítjuk, majd a felkockázott bacon szalonnával együtt közepes hőfokon megpirítjuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfűvet és hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítés:

Egy keverőtálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót, a cukrot, a szárított rozskovászt és az élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, a langyos tejet, a borsot és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dolgozzuk. A végén beledolgozzuk a kihűlt bacon és hagyma keveréket is. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A tésztát elosztjuk a 12 muffinformában és további kb. 15 percig kelni hagyjuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A muffinok tetejét a felvert tojással megkenjük, végül ízlés szerint szeletelt mandulával megszórjuk. A muffinformát a sütő középső részébe tesszük és készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Baconos muffin hagymával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!