Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Forralt bor

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

1,5 l-es főzőedény:

750 ml vörösbor
1 rúd fahéj
4 darab szegfűszeg
2 darab csillagánizs
kb. 60 g barna cukor
1 darab kezeletlen narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Öntsük a vörösbort egy főzőedénybe. Vágjuk félbe hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a magokat egy kés hátuljával, és adjuk hozzá a rúddal együtt. Adjuk hozzá a fűszereket, a narancshéjat és a cukrot. A narancsot forró vízben mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre, és adjuk hozzá.

Melegítsük fel a forralt bort, de ne forraljuk fel. Hagyjuk a forralt bort a fűszerekkel együtt kb. 10 percig ázni.

Vegyük ki a fűszereket és a narancsszeleteket. Ízesítsük a forralt bort a cukorral, és tálaljuk forrón.
Forralt bor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!