Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Forralt bor

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

1,5 l-es főzőedény:

750 ml vörösbor
1 rúd fahéj
4 darab szegfűszeg
2 darab csillagánizs
kb. 60 g barna cukor
1 darab kezeletlen narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Öntsük a vörösbort egy főzőedénybe. Vágjuk félbe hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a magokat egy kés hátuljával, és adjuk hozzá a rúddal együtt. Adjuk hozzá a fűszereket, a narancshéjat és a cukrot. A narancsot forró vízben mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre, és adjuk hozzá.

Melegítsük fel a forralt bort, de ne forraljuk fel. Hagyjuk a forralt bort a fűszerekkel együtt kb. 10 percig ázni.

Vegyük ki a fűszereket és a narancsszeleteket. Ízesítsük a forralt bort a cukorral, és tálaljuk forrón.
Forralt bor

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!