Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
220 g cukor
150 ml tej
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 g búzadara
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Tetejére:

75 ml frissen facsart citromlé
75 ml víz
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a kétféle cukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A búzadarát a pudingporral és a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A masszát letakarjuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát alaposan átkeverjük, majd a tepsibe öntjük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A citromlevet a vízzel és a cukorral egy kis lábasba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve 4-5 percet főzzük.

A süteményt tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, hústűvel sűrűn megszurkáljuk, majd 2-3 részletben, egyenletesen meglocsoljuk a citromos keverékkel (mindig megvárva, hogy a sütemény beszívja a folyadékot), és így hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Adhatunk a tésztához kb. 50 g mazsolát.
Grízes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!