Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös mascarpone-torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet Gyümölcsös mascarpone-torta elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

240 g őszibarack (lecsöpögtetve)
250 g mascarpone krémsajt
80 g cukor
3 evőkanál citromlé
200 ml hideg habtejszín

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 250 g friss gyümölcs, pl. szőlő, földicseresznye, szeder, piros ribizli

A Gyümölcsös mascarpone-torta elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Sütőpapírral kibéleljük a sütőformát, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A sütőformát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot leválasztjuk a formáról, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortalapot vízszintesen kétszer átvágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, és ráhelyezzük a tortaforma csatos peremét.

Töltelék:
A barackot lecsöpögtetjük és kis darabokra vágjuk. A mascarponét, a cukrot és a citromlevet keverőtálban összekeverjük. A tejszínt a zselatin fix-szel keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A tejszínt óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. A krém felét elkenjük az alsó lapon, és elosztjuk rajta a barack felét. A középső lapot rátesszük, a maradék krémet elkenjük, és elosztjuk rajta a barackot. A felső lapot ráfektetjük, és a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
Tálalás előtt a csatos tortaforma peremét leválasztjuk, és eltávolítjuk. A hideg habtejszínt keverőpohárba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) a vanillincukorral és a habfixálóval együtt keményre felverjük. A tortán a tejszínes krémet elsimítjuk. A szélét fésűs habkártyával díszítjük.

Díszítés:
A gyümölcsöt megmossuk vagy szemezzük, és ízlésesen elhelyezzük a tortán. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.

Tippek:

Ízlés szerint átitathatjuk a felső és középső tortalapot a lecsöpögtetett barack levével.
A tésztát elkészíthetjük és megsüthetjük már előző nap.
A tortát már előző nap elkészíthetjük a csatos formában krém és díszítés nélkül, és éjszakára így tesszük hideg helyre.
Gyümölcsös mascarpone-torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!