Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókusztekercs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (kb. Ø 20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

75 g lágy vaj
2 darab tojás (M-es)
75 g cukor
50 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Kekszmasszához:

500 g darált háztartási keksz
120 g porcukor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
kb. 350-375 ml tej

Nyújtáshoz: 

kb. 60 g kókuszreszelék

Krémhez:

350 g lágy vaj
180 g porcukor
120 g kókuszreszelék

Mázhoz:

Díszítéshez:

némi kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A lágy vajat és a tojásokat keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk, és az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a már nem forró olvasztott tortabevonót. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tortaformába simítjuk, a formát a sütő középső részébe helyezzük, és a tortalapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után meglazítjuk és eltávolítjuk a tortaforma peremét. A tésztalapot sütőpapírral borított sütőrácsra fordítjuk, a forma alját levesszük róla, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla. A tésztalapot egy tetszőleges tányérra vagy tortatálra tesszük, és köré helyezzük az elmosott kapcsos peremet vagy egy tortagyűrűt.

Kekszmassza:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és kb. 350 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon, puhább, gyúrható-nyújtató (de nem ragacsos) állagú masszát kell kapnunk. 6 egyenlő súlyú darabra osztjuk, ebből 5 darabot kinyújtunk a következőképpen: leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát és beszórjuk kókuszreszelékkel. Rátesszük az első darabot, ráborítunk egy másik frissentartó fóliát, és 20 cm átmérőjű vékony körré nyújtjuk (nyújtás közben a lapot egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldalába beledolgozzuk a kókuszreszeléket.) Hasonlóan kinyújtjuk a többit is. A 6. darabot ugyanilyen módon kinyújtjuk egy vékony, kb. 18x18 cm-es négyzetté.

Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk, ezután a krémet 6 részre osztjuk. Az első adaggal vékonyan megkenjük az előkészített tésztalapot, és ráhelyezzük az első körré nyújtott kekszmasszát, amit megkenünk a 2. adag krémmel, majd a rétegezést addig folytatjuk, amíg az utolsó körlapot is felhasználtuk (ezt már nem kenjük meg krémmel). Az utolsó adag krémmel megkenjük a négyzet alakú darabot, szorosan feltekerjük, és frissentartó fóliába csomagoljuk. A tortát szintén lefedjük frissentartó fóliával, és mindkettőt hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Máz, díszítés:
A tortát kivesszük a hűtőből. A tortabevonót összetördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd elsimítjuk a torta tetején. A keksztekercset szeletekre vágjuk, kirakjuk vele a torta tetejét, megszórjuk tetszés szerint kókuszreszelékkel, és hagyjuk a mázat megszilárdulni. Tálalás előtt a kapcsos peremet vagy tortagyűrűt eltávolítjuk, és a tortát forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szeletekre vágjuk.
Kókusztekercs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!