
Habos meggyes-mákos pite



Hozzávalók
Magas falú sütőformához (20x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Habhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a tejfölt, majd konyhai robotgéppel (dagasztókarral) összedolgozzuk. Ha szükséges, 2-3 evőkanál hideg vizet adunk hozzá. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen a sütőforma méretére nyújtjuk. A formába simítjuk, sűrűn megszurkáljuk villával, majd betoljuk a sütő alsó harmadába ésa süteményt elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tejet felforraljuk a cukorral és a citromhéjjal. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a mákot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat. Egyenletesen az elősütött tésztára kenjük, és megszórjuk a meggyel. A sütőbe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a mákos rétegre simítjuk, villával megmintázzuk. A süteményt készre sütjük, (amíg a hab világosbarna lesz).
Sütési idő: kb. 8-10 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
Tipp:


Habos meggyes-mákos pite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Magas falú sütőformához (20x30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Habhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. Elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a tejfölt, majd konyhai robotgéppel (dagasztókarral) összedolgozzuk. Ha szükséges, 2-3 evőkanál hideg vizet adunk hozzá. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen a sütőforma méretére nyújtjuk. A formába simítjuk, sűrűn megszurkáljuk villával, majd betoljuk a sütő alsó harmadába ésa süteményt elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tejet felforraljuk a cukorral és a citromhéjjal. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a mákot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat. Egyenletesen az elősütött tésztára kenjük, és megszórjuk a meggyel. A sütőbe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a mákos rétegre simítjuk, villával megmintázzuk. A süteményt készre sütjük, (amíg a hab világosbarna lesz).
Sütési idő: kb. 8-10 perc
A kész süteményt kivesszük a sütőből, a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?