Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloweeni pókos sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

némi zsiradék
sütőpapír

Tortaalaphoz:

120 g vaj vagy margarin
200 g zabkeksz

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone sajt
80 g porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsás állagúra törjük. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.

Krém:
A hideg habtejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral és a vanillincukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Ezután a zselatint is hozzákeverjük, végül spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A megdermedt tortáról lecsatoljuk a formát, majd a dekor tollakkal díszítjük. Először sötétbarna tollal pókhálót, majd pirossal, sárgával és zölddel kis pókokat rajzolunk.

Tipp:

Zabkeksz helyett vajas keksszel is elkészíthetjük a tortaalapot.
A Halloweeni pókos sajttorta ünnepi hangulatú sütemény gyerekenek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!