Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloweeni pókos sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

némi zsiradék
sütőpapír

Tortaalaphoz:

120 g vaj vagy margarin
200 g zabkeksz

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone sajt
80 g porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsás állagúra törjük. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.

Krém:
A hideg habtejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral és a vanillincukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Ezután a zselatint is hozzákeverjük, végül spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A megdermedt tortáról lecsatoljuk a formát, majd a dekor tollakkal díszítjük. Először sötétbarna tollal pókhálót, majd pirossal, sárgával és zölddel kis pókokat rajzolunk.

Tipp:

Zabkeksz helyett vajas keksszel is elkészíthetjük a tortaalapot.
A Halloweeni pókos sajttorta ünnepi hangulatú sütemény gyerekenek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!