Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Halloweeni pókos sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (20 cm Ø):

némi zsiradék
sütőpapír

Tortaalaphoz:

120 g vaj vagy margarin
200 g zabkeksz

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone sajt
80 g porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A tortaalaphoz főzőedényben, közepes hőfokon megolvasztjuk a vajat vagy margarint. A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával morzsás állagúra törjük. A kekszmorzsát a megolvasztott zsiradékba keverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd legalább 15 percre hűtőbe tesszük.

Krém:
A hideg habtejszínt felverjük. A mascarponét a porcukorral és a vanillincukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Ezután a zselatint is hozzákeverjük, végül spatulával beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortaalapon, elsimítjuk, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
A megdermedt tortáról lecsatoljuk a formát, majd a dekor tollakkal díszítjük. Először sötétbarna tollal pókhálót, majd pirossal, sárgával és zölddel kis pókokat rajzolunk.

Tipp:

Zabkeksz helyett vajas keksszel is elkészíthetjük a tortaalapot.
A Halloweeni pókos sajttorta ünnepi hangulatú sütemény gyerekenek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!