Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25-30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

450 g sütőtök (hámozva, kimagozva mérjük le)
500 g búzaliszt
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g tejföl
2 teáskanál só

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Két tepsit tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kimérünk belőle kb. 450 g-ot, és nagyobb darabokra vágjuk. A tökdarabokat az egyik tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a tököt puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült tököt a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle 250 g-ot, és pépesre törjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kimért sütőtökpürével együtt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2,2-2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (kb. 4,5-5 cm ⌀) kiszaggatjuk, majd a pogácsákat egymástól kellő távolságban a másik előkészített tepsire sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat meleg helyen hagyjuk még addig kelni, amíg a sütő előmelegszik, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütőtökpép előre elkészíthető.
A pogácsák tetejét tökmaggal is megszórhatjuk.
Sütőtökös pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!