Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25-30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

450 g sütőtök (hámozva, kimagozva mérjük le)
500 g búzaliszt
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g tejföl
2 teáskanál só

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Két tepsit tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kimérünk belőle kb. 450 g-ot, és nagyobb darabokra vágjuk. A tökdarabokat az egyik tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a tököt puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült tököt a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle 250 g-ot, és pépesre törjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kimért sütőtökpürével együtt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2,2-2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (kb. 4,5-5 cm ⌀) kiszaggatjuk, majd a pogácsákat egymástól kellő távolságban a másik előkészített tepsire sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat meleg helyen hagyjuk még addig kelni, amíg a sütő előmelegszik, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütőtökpép előre elkészíthető.
A pogácsák tetejét tökmaggal is megszórhatjuk.
Sütőtökös pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!