Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sütőtökös pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25-30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

450 g sütőtök (hámozva, kimagozva mérjük le)
500 g búzaliszt
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g tejföl
2 teáskanál só

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Két tepsit tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kimérünk belőle kb. 450 g-ot, és nagyobb darabokra vágjuk. A tökdarabokat az egyik tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a tököt puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült tököt a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle 250 g-ot, és pépesre törjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kimért sütőtökpürével együtt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2,2-2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (kb. 4,5-5 cm ⌀) kiszaggatjuk, majd a pogácsákat egymástól kellő távolságban a másik előkészített tepsire sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pogácsákat meleg helyen hagyjuk még addig kelni, amíg a sütő előmelegszik, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész pogácsákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütőtökpép előre elkészíthető.
A pogácsák tetejét tökmaggal is megszórhatjuk.
Sütőtökös pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!