
Sütőtökös pogácsa



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
450 g sütőtök (hámozva, kimagozva mérjük le)
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g tejföl
2 teáskanál só
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés
Előkészítés:
Két tepsit tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kimérünk belőle kb. 450 g-ot, és nagyobb darabokra vágjuk. A tökdarabokat az egyik tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a tököt puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle 250 g-ot, és pépesre törjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kimérünk belőle kb. 450 g-ot, és nagyobb darabokra vágjuk. A tökdarabokat az egyik tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a tököt puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle 250 g-ot, és pépesre törjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kimért sütőtökpürével együtt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2,2-2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (kb. 4,5-5 cm ⌀) kiszaggatjuk, majd a pogácsákat egymástól kellő távolságban a másik előkészített tepsire sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat meleg helyen hagyjuk még addig kelni, amíg a sütő előmelegszik, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kimért sütőtökpürével együtt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2,2-2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (kb. 4,5-5 cm ⌀) kiszaggatjuk, majd a pogácsákat egymástól kellő távolságban a másik előkészített tepsire sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat meleg helyen hagyjuk még addig kelni, amíg a sütő előmelegszik, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütőtökpép előre elkészíthető.
A pogácsák tetejét tökmaggal is megszórhatjuk.
A pogácsák tetejét tökmaggal is megszórhatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Sütőtökös pogácsa
Hozzávalók
kb. 25-30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
450 g sütőtök (hámozva, kimagozva mérjük le)
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
50 g tejföl
2 teáskanál só
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Két tepsit tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kimérünk belőle kb. 450 g-ot, és nagyobb darabokra vágjuk. A tökdarabokat az egyik tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a tököt puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle 250 g-ot, és pépesre törjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kimérünk belőle kb. 450 g-ot, és nagyobb darabokra vágjuk. A tökdarabokat az egyik tepsire tesszük, a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és a tököt puhára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sült tököt a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kimérünk belőle 250 g-ot, és pépesre törjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kimért sütőtökpürével együtt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2,2-2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (kb. 4,5-5 cm ⌀) kiszaggatjuk, majd a pogácsákat egymástól kellő távolságban a másik előkészített tepsire sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat meleg helyen hagyjuk még addig kelni, amíg a sütő előmelegszik, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A lisztet és az élesztőt egy keverőtálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót a kimért sütőtökpürével együtt. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 55-60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett felületen kb. 2,2-2,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval (kb. 4,5-5 cm ⌀) kiszaggatjuk, majd a pogácsákat egymástól kellő távolságban a másik előkészített tepsire sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat meleg helyen hagyjuk még addig kelni, amíg a sütő előmelegszik, majd a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással, és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütőtökpép előre elkészíthető.
A pogácsák tetejét tökmaggal is megszórhatjuk.
A pogácsák tetejét tökmaggal is megszórhatjuk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?