Háromszínű csokitorta
Hozzávalók
Trüffel krém:
300 g tejcsokoládé
300 g habtejszín
50 g Rama
kb. 2 evőkanál konyak (ízlés szerint)
Világos krém:
150 g fehér csokoládé
150 g habtejszín
50 g Rama
Kevert tészta:
100 g Rama
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (közepes méretű)
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
50 g reszelt csokoládé
Ezenkívül:
50 g fehércsokoládé
1 teáskanál étolaj
26 cm átmérőjű tortaformához:
kevés zsiradék
sütőpapír
Elkészítés
Előkészítés:
A krémeket előző nap elkészítjük.
Trüffel krém:
A csokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokit hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a csoki fel nem olvad, utána elkeverjük benne a margarint is, majd ízlés szerint a konyakot hozzáadjuk. A csokikrémet egy tálba tesszük, és éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
Világos krém:
A fehércsokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokoládét elkeverjük benne. Addig keverjük, míg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a margarint. A krémet egy tálba tesszük, és éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk.
Trüffel krém:
A csokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokit hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a csoki fel nem olvad, utána elkeverjük benne a margarint is, majd ízlés szerint a konyakot hozzáadjuk. A csokikrémet egy tálba tesszük, és éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
Világos krém:
A fehércsokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokoládét elkeverjük benne. Addig keverjük, míg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a margarint. A krémet egy tálba tesszük, és éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A csatos tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral befedjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot és azzal is jól elkeverjük. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és kis adagokban közepes fokozaton keverve a masszához adjuk. Végül a reszelt csokoládét is beletesszük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső rácsára helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztáról lecsatoljuk a sütőforma szélét, egy sütőrácsra borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt a tészta aljáról. A tésztát hűlni hagyjuk.
A tésztaalapot egy tortatartóra helyezzük, és körbevesszük a megtisztított sütőforma szélével vagy egy tortagyűrűvel.
Töltelék:
A lehűtött világos krémet a robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton felverjük, és megtöltünk vele egy nyomózsákot (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel). A tésztaalapra 3 kört nyomunk kb. 1,5 cm távolságra egymástól. A kihűlt trüffel krémet ugyancsak felverjük, egy nyomózsák segítségével (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel) kb. felét az üresen hagyott helyekre töltjük. A maradék trüffel krémet egy habkártyával a tetején elsimítjuk, úgy, hogy a fehér gyűrűket befedje. A tortát min. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Levesszük a tortaformát. Díszítéshez a fehércsokit kis darabokra vágjuk, és az olajjal vízfürdő felett, gyenge tűznél felolvasztjuk. A csokoládét egy kis fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, az egyik sarkát levágjuk, és a csokit a süteményre csepegtetjük. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.
A csatos tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral befedjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot és azzal is jól elkeverjük. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és kis adagokban közepes fokozaton keverve a masszához adjuk. Végül a reszelt csokoládét is beletesszük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső rácsára helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztáról lecsatoljuk a sütőforma szélét, egy sütőrácsra borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt a tészta aljáról. A tésztát hűlni hagyjuk.
A tésztaalapot egy tortatartóra helyezzük, és körbevesszük a megtisztított sütőforma szélével vagy egy tortagyűrűvel.
Töltelék:
A lehűtött világos krémet a robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton felverjük, és megtöltünk vele egy nyomózsákot (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel). A tésztaalapra 3 kört nyomunk kb. 1,5 cm távolságra egymástól. A kihűlt trüffel krémet ugyancsak felverjük, egy nyomózsák segítségével (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel) kb. felét az üresen hagyott helyekre töltjük. A maradék trüffel krémet egy habkártyával a tetején elsimítjuk, úgy, hogy a fehér gyűrűket befedje. A tortát min. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Levesszük a tortaformát. Díszítéshez a fehércsokit kis darabokra vágjuk, és az olajjal vízfürdő felett, gyenge tűznél felolvasztjuk. A csokoládét egy kis fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, az egyik sarkát levágjuk, és a csokit a süteményre csepegtetjük. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.
Kedvencnek jelölöm
Háromszínű csokitorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Trüffel krém:
300 g tejcsokoládé
300 g habtejszín
50 g Rama
kb. 2 evőkanál konyak (ízlés szerint)
Világos krém:
150 g fehér csokoládé
150 g habtejszín
50 g Rama
Kevert tészta:
100 g Rama
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (közepes méretű)
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
50 g reszelt csokoládé
Ezenkívül:
50 g fehércsokoládé
1 teáskanál étolaj
26 cm átmérőjű tortaformához:
kevés zsiradék
sütőpapír
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A krémeket előző nap elkészítjük.
Trüffel krém:
A csokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokit hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a csoki fel nem olvad, utána elkeverjük benne a margarint is, majd ízlés szerint a konyakot hozzáadjuk. A csokikrémet egy tálba tesszük, és éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
Világos krém:
A fehércsokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokoládét elkeverjük benne. Addig keverjük, míg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a margarint. A krémet egy tálba tesszük, és éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk.
Trüffel krém:
A csokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokit hozzáadjuk. Addig keverjük, míg a csoki fel nem olvad, utána elkeverjük benne a margarint is, majd ízlés szerint a konyakot hozzáadjuk. A csokikrémet egy tálba tesszük, és éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
Világos krém:
A fehércsokit kis darabokra tördeljük. A tejszínt felfőzzük, levesszük a tűzről, és a csokoládét elkeverjük benne. Addig keverjük, míg fel nem olvad, majd hozzáadjuk a margarint. A krémet egy tálba tesszük, és éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A csatos tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral befedjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot és azzal is jól elkeverjük. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és kis adagokban közepes fokozaton keverve a masszához adjuk. Végül a reszelt csokoládét is beletesszük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső rácsára helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztáról lecsatoljuk a sütőforma szélét, egy sütőrácsra borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt a tészta aljáról. A tésztát hűlni hagyjuk.
A tésztaalapot egy tortatartóra helyezzük, és körbevesszük a megtisztított sütőforma szélével vagy egy tortagyűrűvel.
Töltelék:
A lehűtött világos krémet a robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton felverjük, és megtöltünk vele egy nyomózsákot (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel). A tésztaalapra 3 kört nyomunk kb. 1,5 cm távolságra egymástól. A kihűlt trüffel krémet ugyancsak felverjük, egy nyomózsák segítségével (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel) kb. felét az üresen hagyott helyekre töltjük. A maradék trüffel krémet egy habkártyával a tetején elsimítjuk, úgy, hogy a fehér gyűrűket befedje. A tortát min. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Levesszük a tortaformát. Díszítéshez a fehércsokit kis darabokra vágjuk, és az olajjal vízfürdő felett, gyenge tűznél felolvasztjuk. A csokoládét egy kis fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, az egyik sarkát levágjuk, és a csokit a süteményre csepegtetjük. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.
A csatos tortaforma alját kivajazzuk, és sütőpapírral befedjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot és azzal is jól elkeverjük. A tojásokat egyenként, kb. fél percenként hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és kis adagokban közepes fokozaton keverve a masszához adjuk. Végül a reszelt csokoládét is beletesszük. A tésztát a formában elsimítjuk. A tortaformát a sütő középső rácsára helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztáról lecsatoljuk a sütőforma szélét, egy sütőrácsra borítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt a tészta aljáról. A tésztát hűlni hagyjuk.
A tésztaalapot egy tortatartóra helyezzük, és körbevesszük a megtisztított sütőforma szélével vagy egy tortagyűrűvel.
Töltelék:
A lehűtött világos krémet a robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton felverjük, és megtöltünk vele egy nyomózsákot (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel). A tésztaalapra 3 kört nyomunk kb. 1,5 cm távolságra egymástól. A kihűlt trüffel krémet ugyancsak felverjük, egy nyomózsák segítségével (kb. 12 mm átmérőjű nyomóvéggel) kb. felét az üresen hagyott helyekre töltjük. A maradék trüffel krémet egy habkártyával a tetején elsimítjuk, úgy, hogy a fehér gyűrűket befedje. A tortát min. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Levesszük a tortaformát. Díszítéshez a fehércsokit kis darabokra vágjuk, és az olajjal vízfürdő felett, gyenge tűznél felolvasztjuk. A csokoládét egy kis fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, az egyik sarkát levágjuk, és a csokit a süteményre csepegtetjük. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?