Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán püspökkenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25x11 cm):

étolaj, pl. napraforgóolaj
búzaliszt

Tésztához:

260 g búzaliszt
200 g cukor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml kókusztejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát jól megolajozzuk, és belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.

Sütési idő összesen: kb. 60 perc

A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütemény fagyasztható.
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.
Vegán püspökkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!