![Vegán püspökkenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31320/vegan-puspokkenyer-14353.jpg)
Vegán püspökkenyér
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.
Sütési idő összesen: kb. 60 perc
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vegán püspökkenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25x11 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. A tésztát a formába öntjük, és elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra helyezzük és kb. 15 perc után a süteményt késsel hosszában bevágjuk, majd további kb. 45 percig sütjük.
Sütési idő összesen: kb. 60 perc
A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A süteményt ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral vagy bevonhatjuk porcukros mázzal.
![Vegán püspökkenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31320/vegan-puspokkenyer-14353.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?