Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsos rakott tészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Tepsihez vagy sütőtálhoz (kb. 2,5-3 l űrtartalom):

némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Húsos rakott tésztához:

2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g tészta (pl. fusilli, penne, szarvacska)
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
800 g sertés-marha darált hús
1 evőkanál édes fűszerpaprika
ízlés szerint csípős fűszerpaprika
1-2 teáskanál morzsolt majoránna
frissen őrölt fekete bors
kb. 200-250 g laktózmentes sajt (pl. trappista)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A sajtot lereszeljük. A tepsit kikenjük egy kevés olajjal.

Elkészítés:

Tészta:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.

Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagyma felét, ezután a darált húst, lapáttal összetörjük, és fehéredésig pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, ízesítjük majoránnával, sóval és borssal, és lassú tűzön kb. 10 percet pároljuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Összeállítás:
A Creme VEGA-t kikeverjük a többi fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A főtt tésztát a húsos keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük az ízesített Creme VEGA-val. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rakott tésztára rásütjük a sajtot.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész húsos rakott tésztát kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5-10 percet állni hagyjuk.

Tippek:

Darált pulykahússal is elkészíthetjük a rakott tésztát.
Tejmentessé tehető a fogás, ha laktózmentes sajt helyett vegán sajtot használunk.
Húsos rakott tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!