Húsos rakott tészta
Hozzávalók
Tepsihez vagy sütőtálhoz (kb. 2,5-3 l űrtartalom):
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Húsos rakott tésztához:
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g tészta (pl. fusilli, penne, szarvacska)
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
800 g sertés-marha darált hús
1 evőkanál édes fűszerpaprika
ízlés szerint csípős fűszerpaprika
1-2 teáskanál morzsolt majoránna
só
frissen őrölt fekete bors
600 g Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 200-250 g laktózmentes sajt (pl. trappista)
Elkészítés
Előkészítés:
A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A sajtot lereszeljük. A tepsit kikenjük egy kevés olajjal.
Elkészítés:
Tészta:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.
Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagyma felét, ezután a darált húst, lapáttal összetörjük, és fehéredésig pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, ízesítjük majoránnával, sóval és borssal, és lassú tűzön kb. 10 percet pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
A Creme VEGA-t kikeverjük a többi fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A főtt tésztát a húsos keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük az ízesített Creme VEGA-val. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rakott tésztára rásütjük a sajtot.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész húsos rakott tésztát kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5-10 percet állni hagyjuk.
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.
Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagyma felét, ezután a darált húst, lapáttal összetörjük, és fehéredésig pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, ízesítjük majoránnával, sóval és borssal, és lassú tűzön kb. 10 percet pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
A Creme VEGA-t kikeverjük a többi fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A főtt tésztát a húsos keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük az ízesített Creme VEGA-val. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rakott tésztára rásütjük a sajtot.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész húsos rakott tésztát kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5-10 percet állni hagyjuk.
Tippek:
Darált pulykahússal is elkészíthetjük a rakott tésztát.
Tejmentessé tehető a fogás, ha laktózmentes sajt helyett vegán sajtot használunk.
Tejmentessé tehető a fogás, ha laktózmentes sajt helyett vegán sajtot használunk.
Kedvencnek jelölöm
Húsos rakott tészta
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez vagy sütőtálhoz (kb. 2,5-3 l űrtartalom):
némi étolaj, pl. napraforgóolaj
Húsos rakott tésztához:
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
500 g tészta (pl. fusilli, penne, szarvacska)
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
800 g sertés-marha darált hús
1 evőkanál édes fűszerpaprika
ízlés szerint csípős fűszerpaprika
1-2 teáskanál morzsolt majoránna
só
frissen őrölt fekete bors
600 g Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 200-250 g laktózmentes sajt (pl. trappista)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A sajtot lereszeljük. A tepsit kikenjük egy kevés olajjal.
Elkészítés:
Tészta:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.
Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagyma felét, ezután a darált húst, lapáttal összetörjük, és fehéredésig pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, ízesítjük majoránnával, sóval és borssal, és lassú tűzön kb. 10 percet pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
A Creme VEGA-t kikeverjük a többi fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A főtt tésztát a húsos keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük az ízesített Creme VEGA-val. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rakott tésztára rásütjük a sajtot.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész húsos rakott tésztát kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5-10 percet állni hagyjuk.
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.
Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagyma felét, ezután a darált húst, lapáttal összetörjük, és fehéredésig pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, ízesítjük majoránnával, sóval és borssal, és lassú tűzön kb. 10 percet pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
A Creme VEGA-t kikeverjük a többi fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A főtt tésztát a húsos keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük az ízesített Creme VEGA-val. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rakott tésztára rásütjük a sajtot.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész húsos rakott tésztát kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5-10 percet állni hagyjuk.
Tippek:
Darált pulykahússal is elkészíthetjük a rakott tésztát.
Tejmentessé tehető a fogás, ha laktózmentes sajt helyett vegán sajtot használunk.
Tejmentessé tehető a fogás, ha laktózmentes sajt helyett vegán sajtot használunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?