
Húsos rakott tészta



Hozzávalók
Tepsihez vagy sütőtálhoz (kb. 2,5-3 l űrtartalom):
Húsos rakott tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.
Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagyma felét, ezután a darált húst, lapáttal összetörjük, és fehéredésig pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, ízesítjük majoránnával, sóval és borssal, és lassú tűzön kb. 10 percet pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
A Creme VEGA-t kikeverjük a többi fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A főtt tésztát a húsos keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük az ízesített Creme VEGA-val. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rakott tésztára rásütjük a sajtot.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész húsos rakott tésztát kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5-10 percet állni hagyjuk.
Tippek:
Tejmentessé tehető a fogás, ha laktózmentes sajt helyett vegán sajtot használunk.


Húsos rakott tészta
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tepsihez vagy sütőtálhoz (kb. 2,5-3 l űrtartalom):
Húsos rakott tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni.
Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagyma felét, ezután a darált húst, lapáttal összetörjük, és fehéredésig pirítjuk. Kicsit félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, ízesítjük majoránnával, sóval és borssal, és lassú tűzön kb. 10 percet pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Összeállítás:
A Creme VEGA-t kikeverjük a többi fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A főtt tésztát a húsos keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük az ízesített Creme VEGA-val. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rakott tésztára rásütjük a sajtot.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész húsos rakott tésztát kivesszük a sütőből, és tálalás előtt 5-10 percet állni hagyjuk.
Tippek:
Tejmentessé tehető a fogás, ha laktózmentes sajt helyett vegán sajtot használunk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?