Vegán chilis egytálétel
Hozzávalók
150 g bulgur
200 g füstölt tofu
1 pirospaprika
1 sárga paprika
1 zellerszár
1 közepes fej hagyma
1 kis piros chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
6 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál porcukor
400 ml zöldségalaplé
1 darab babérlevél
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál édes paprikapor
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál reszelt oregánó
265 g vörösbab (lecsepegtetve)
400 g apróra vágott paradicsom
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
2 teáskanál apróra vágott petrezselyem vagy apróra vágott koriander
Elkészítés
Előkészítés:
A bulgurt forró vízbe áztatjuk, 15 percig állni hagyjuk, majd szitán lecsepegtetjük. A tofut reszeljük durvára. Tisztítsuk meg a paprikát, és vágjuk csíkokra. Mossuk meg és szeleteljük fel a zellert. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a chilit, és vágjuk nagyon apró kockákra. Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezelésénél érdemes gumikesztyűt viselni. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süssük a tofut kb. 20 percig. A maradék olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Pároljuk meg a paprikát, a zellert, a hagymát, a chilit és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és röviden pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a porcukrot, és közepes lángon karamellizáljuk. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a babérlevelet és a fűszereket. Forraljuk fel az egészet, és fedővel lefedve főzzük kb. 10 percig közepes lángon.
Tegyük a babot egy szitába, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Keverjük bele a babot és a paradicsomot a levével együtt, és főzzük további 5 percig közepes lángon, fedő alatt.
Keverjük bele a tofut, a bulgurt és a creme vegát. Ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel és ízlés szerint Creme VEGA-val díszítve.
Adjuk hozzá a porcukrot, és közepes lángon karamellizáljuk. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a babérlevelet és a fűszereket. Forraljuk fel az egészet, és fedővel lefedve főzzük kb. 10 percig közepes lángon.
Tegyük a babot egy szitába, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Keverjük bele a babot és a paradicsomot a levével együtt, és főzzük további 5 percig közepes lángon, fedő alatt.
Keverjük bele a tofut, a bulgurt és a creme vegát. Ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel és ízlés szerint Creme VEGA-val díszítve.
Kedvencnek jelölöm
Vegán chilis egytálétel
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
150 g bulgur
200 g füstölt tofu
1 pirospaprika
1 sárga paprika
1 zellerszár
1 közepes fej hagyma
1 kis piros chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
6 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
3 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál porcukor
400 ml zöldségalaplé
1 darab babérlevél
só
frissen őrölt bors
1 teáskanál édes paprikapor
2 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál reszelt oregánó
265 g vörösbab (lecsepegtetve)
400 g apróra vágott paradicsom
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
2 teáskanál apróra vágott petrezselyem vagy apróra vágott koriander
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A bulgurt forró vízbe áztatjuk, 15 percig állni hagyjuk, majd szitán lecsepegtetjük. A tofut reszeljük durvára. Tisztítsuk meg a paprikát, és vágjuk csíkokra. Mossuk meg és szeleteljük fel a zellert. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a chilit, és vágjuk nagyon apró kockákra. Megjegyzés: Mivel a chilipaprika nagyon csípős, a paprika kezelésénél érdemes gumikesztyűt viselni. Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk apró kockákra.
Elkészítés:
Hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy serpenyőben, és süssük a tofut kb. 20 percig. A maradék olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Pároljuk meg a paprikát, a zellert, a hagymát, a chilit és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és röviden pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a porcukrot, és közepes lángon karamellizáljuk. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a babérlevelet és a fűszereket. Forraljuk fel az egészet, és fedővel lefedve főzzük kb. 10 percig közepes lángon.
Tegyük a babot egy szitába, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Keverjük bele a babot és a paradicsomot a levével együtt, és főzzük további 5 percig közepes lángon, fedő alatt.
Keverjük bele a tofut, a bulgurt és a creme vegát. Ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel és ízlés szerint Creme VEGA-val díszítve.
Adjuk hozzá a porcukrot, és közepes lángon karamellizáljuk. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, a babérlevelet és a fűszereket. Forraljuk fel az egészet, és fedővel lefedve főzzük kb. 10 percig közepes lángon.
Tegyük a babot egy szitába, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Keverjük bele a babot és a paradicsomot a levével együtt, és főzzük további 5 percig közepes lángon, fedő alatt.
Keverjük bele a tofut, a bulgurt és a creme vegát. Ízlés szerint fűszerezzük és tálaljuk apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderrel és ízlés szerint Creme VEGA-val díszítve.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?