
Kakaós mézes zserbó


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, azután hozzáadjuk a tejet, a szódabikarbónát, a kakaót, a tojásokat, az olvasztott mézet meg a porcukrot, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk egy 25 × 35 cm-es tepsi méretére, és a tepsi hátán megsütjük.
Krém
A lisztet, a tojássárgáját meg a tejet folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A porcukrot a vajjal simára keverjük, majd a kihűlt masszával jó alaposan összekeverjük. A krémmel megtöltjük a lapokat, és legalább 6 órát pihentetjük,mielőtt felszeleteljük.
Tálalás


Kakaós mézes zserbó
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, azután hozzáadjuk a tejet, a szódabikarbónát, a kakaót, a tojásokat, az olvasztott mézet meg a porcukrot, és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk egy 25 × 35 cm-es tepsi méretére, és a tepsi hátán megsütjük.
Krém
A lisztet, a tojássárgáját meg a tejet folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A porcukrot a vajjal simára keverjük, majd a kihűlt masszával jó alaposan összekeverjük. A krémmel megtöltjük a lapokat, és legalább 6 órát pihentetjük,mielőtt felszeleteljük.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?