Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20-24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x24 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g margarin
50 g porcukor
80 ml tej
50 g tejföl
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

300 g darált dió
150 g porcukor
400 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, kibéleljük sütőpapírral, és sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.

Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.

Tippek:

Savanykás szilvalekvárral is elkészíthetjük.
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.
Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!