
Karácsonyi fatörzstorta


Hozzávalók
Piskótatekercs:
A piskóta locsolásához:
Krémhez:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.


Karácsonyi fatörzstorta
Hozzávalók
Piskótatekercs:
A piskóta locsolásához:
Krémhez:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?