 
                Karácsonyi fatörzstorta
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                    Hozzávalók
Piskótatekercs:
                                        9 tojás
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        9 púpozott ek liszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        9 púpozott ek cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 cs dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 cs Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        6 ek víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 citrom leve és reszelt héja
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            A piskóta locsolásához:
                                        0,5 dl rum
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dl eszpresszókávé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        2 tojássárgája
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dl presszókávé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2-3 evőkanál rum
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 Dr. oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        5 dkg durvára vágott dió
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        25 dkg vaj (nem margarin!)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 dkg porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 db Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 egész tojás
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 narancs leve és reszelt héja
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés
                                    Piskótatekercs:
9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.
                            9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Karácsonyi fatörzstorta
Hozzávalók
Piskótatekercs:
                                        9 tojás
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        9 púpozott ek liszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        9 púpozott ek cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 cs Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        6 ek víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 citrom leve és reszelt héja
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            A piskóta locsolásához:
                                        0,5 dl rum
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dl eszpresszókávé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        2 tojássárgája
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1,5 dl presszókávé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2-3 evőkanál rum
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        5 dkg durvára vágott dió
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Krémhez:
                                        25 dkg vaj (nem margarin!)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 dkg porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 egész tojás
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 narancs leve és reszelt héja
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
                                    Piskótatekercs:
9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.
                            9 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel. A fehérjéket habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojássárgás krémbe, majd apránként hozzáadjuk a citromhéjat, citrom szűrt levét és a sütőporos lisztet.
Nagyméretű, zsírozott-lisztezett tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10 perc)
A sütőből kivéve nedves konyharuhára borítjuk, a leendő tekercs két végéből 5-5 cm-es darabot levágunk és félreteszünk. A piskóta többi részét feltekerjük a konyharuhába, így hagyjuk kihűlni.
Az első adag krémhez a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kávét gőz fölött, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd belemorzsoljuk a félretett tésztavégeket, végül hozzákeverjük a rumot és a diót.
A második adag krémet szintén gőz fölött besűrítjük, ha kihűlt ebből 2 púpozott evőkanálnyit az előbbi töltelékhez keverünk, a többihez hozzáadjuk a frissen facsart narancs szűrt levét és reszelt héját.
A kihűlt piskótát deszkán óvatosan kiterítjük és a belső felét közvetlenül töltés előtt 1,5 dl eszpesszó kávéval és fél dl rummal elkevert ízlés szerinti mennyiségű cukorral meglocsoljuk, a tésztával dúsított krémet a piskótára kenjük és szorosan feltekerjük.
A másik krémmel a rudat bevonjuk, és villával hosszában görbe vonalakat húzunk rá.
A két végéből 5-5 cm-t levágunk és a fatörzs mellé helyezzük.
Fenyőággal, aszparágusszal vagy más örökzölddel díszítjük.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Torták
                                    Torták
                                 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?