
Ajándék keksz



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.


Ajándék keksz
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?