Ajándék keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.
Ajándék keksz
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?