Ajándék keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
2 csipet só
300 g búzaliszt (BL-51)
1 szál Dr. Oetker vaníliarúd
Díszítéshez:
180 g porcukor
2-3 evőkanál citromlé
ha szükséges némi víz
kék ételszínezék
Dr. Oetker díszítőcukor tetszés szerint
Dr. Oetker Dekor toll
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában megfelezzük, és a belsejét kikaparjuk. A kikapart vaníliát a vajjal vagy margarinnal, a cukorral és a sóval összekeverjük. Végül a lisztet beleszitáljuk, az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük, és legalább egy órára hideg helyre tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
A hűtéshez legjobb, ha a tésztát nem kereken, hanem laposan frissen tartó fóliába tekerjük. Így a felülete nagyobb, és a tészta hamarabb át tud hűlni.
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.
Kedvencnek jelölöm
Ajándék keksz
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
2 csipet só
300 g búzaliszt (BL-51)
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
Díszítéshez:
180 g porcukor
2-3 evőkanál citromlé
ha szükséges némi víz
kék ételszínezék
Dr. Oetker díszítőcukor tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában megfelezzük, és a belsejét kikaparjuk. A kikapart vaníliát a vajjal vagy margarinnal, a cukorral és a sóval összekeverjük. Végül a lisztet beleszitáljuk, az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük, és legalább egy órára hideg helyre tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
A hűtéshez legjobb, ha a tésztát nem kereken, hanem laposan frissen tartó fóliába tekerjük. Így a felülete nagyobb, és a tészta hamarabb át tud hűlni.
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?