
Ajándék keksz



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.


Ajándék keksz
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kiszúróformával szögletes kekszeket szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A sütő középső részében lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Időközben a cukormázhoz tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet, ha szükséges némi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető mázat kapjunk. Kb. 1-2 evőkanállal kis habzsákba töltünk. A maradékot az ételszínezékkel világoskékre színezzük, megkenjük vele a kekszeket, és tetszés szerint díszítőcukorral díszítjük. A habzsák csücskét levágjuk úgy, hogy kis lyuk keletkezzen (kb. 2 mm ᴓ). A mázzal a kekszek tetejére keresztet rajzolunk az ajándékszalagnak és egy masnit. A kekszet fogyasztásig száraz hűvös helyen tároljuk.
Tippek:
Díszítéshez (masnikhoz)használhatunk Dr. Oetker Dekor Tollat.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?