Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás-banános amerikai palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab elkészítéséhez

Palacsintához:

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez

Öntethez:

100 ml habtejszín (30%-os)
75 g kristálycukor
25 g vaj vagy margarin

Tálaláshoz:

1-2 darab banán
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Öntet:
1-2 evőkanál hideg habtejszínben simára keverjük a keményítőt. A kristálycukrot egy vastag aljú serpenyőbe szórjuk, és alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd visszahelyezzük a serpenyőt a tűzre, és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagú öntetet kapunk. Ekkor belekeverjük a vajat vagy margarint is, és kevergetve hagyjuk az öntetben elolvadni. Végül belecsorgatjuk a keményítővel elkevert tejszínt, és forráspontig melegítjük, hagyjuk sűrűsödni. A kész karamellt lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

Palacsinta:
Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 7 darab palacsintát sütünk a masszából. Ehhez 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A palacsintákat tetszés szerint elosztjuk tányérokon vagy feltornyozzuk. A banánokat megmossuk, meghámozzuk és felkarikázzuk. Az amerikai palacsintákat a gyümölccsel és a karamellöntettel tálaljuk.

Tipp:

Tálaláskor megszórhatjuk a palacsintákat durvára tört dióval vagy mogyoróval.
Karamellás-banános amerikai palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!