Mikulás muffin
Hozzávalók
Muffin sütőforma 12 darabos:
12 darab sütőpapír (doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml tej vagy víz
1 darab tojás (M-es)
Krémsajtos krémhez:
75 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
125 g krémsajt, pl. Philladelphia
Díszítéshez:
50 g kókuszreszelék
150 g Dr. Oetker Marcipán
piros ételszínezék
1 evőkanál porcukor
cukorkaszemek
Elkészítés
Előkészítés:
Helyezzük a papír sütőformákat a formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Öntsük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládédarabokat. 2 evőkanál segítségével osszuk el a tésztát a papírformákba, majd helyezzük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a formából a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Krém:
A vajat vagy margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel(habverő) magas fordulaton kb. 1 percig verjük krémesre. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük bele a krémsajtot. Tegyünk félre kb. 1 teáskanálnyit a keverékből.
A krémet egyenletesen osszuk el a muffinok tetején, majd simítsuk el.
Díszítés:
Tegyük a kókuszreszeléket egy kis tálba. Óvatosan forgassuk bele az előkészített muffinokat fejjel lefelé a kókuszreszelékben.
Mikulássapkák formázása marcipánból:
A mikulássapkák elkészítéséhez gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, és fessük pirosra az ételfestékkel. A marcipánt egy szétvágott fagyasztózacskó között kerek lappá (Ø kb. 11 cm) sodorjuk ki. Vágjunk ki pl. egy csészealj segítségével kerek formát, és vágjuk fel 12 „tortadarabra”.
A maradék marcipánból gyúrjunk12 darab orrot. Az orrokat, szemeket és mikulássapkákat enyhén nyomkodjuk a feltétre. A pompon és sapkaszegély elkészítéséhez a maradék krémet kenjük a sapkákra, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Öntsük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládédarabokat. 2 evőkanál segítségével osszuk el a tésztát a papírformákba, majd helyezzük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a formából a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Krém:
A vajat vagy margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel(habverő) magas fordulaton kb. 1 percig verjük krémesre. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük bele a krémsajtot. Tegyünk félre kb. 1 teáskanálnyit a keverékből.
A krémet egyenletesen osszuk el a muffinok tetején, majd simítsuk el.
Díszítés:
Tegyük a kókuszreszeléket egy kis tálba. Óvatosan forgassuk bele az előkészített muffinokat fejjel lefelé a kókuszreszelékben.
Mikulássapkák formázása marcipánból:
A mikulássapkák elkészítéséhez gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, és fessük pirosra az ételfestékkel. A marcipánt egy szétvágott fagyasztózacskó között kerek lappá (Ø kb. 11 cm) sodorjuk ki. Vágjunk ki pl. egy csészealj segítségével kerek formát, és vágjuk fel 12 „tortadarabra”.
A maradék marcipánból gyúrjunk12 darab orrot. Az orrokat, szemeket és mikulássapkákat enyhén nyomkodjuk a feltétre. A pompon és sapkaszegély elkészítéséhez a maradék krémet kenjük a sapkákra, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Kedvencnek jelölöm
Mikulás muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőforma 12 darabos:
12 darab sütőpapír (doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml tej vagy víz
1 darab tojás (M-es)
Krémsajtos krémhez:
75 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
125 g krémsajt, pl. Philladelphia
Díszítéshez:
50 g kókuszreszelék
150 g Dr. Oetker Marcipán
piros ételszínezék
1 evőkanál porcukor
cukorkaszemek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Helyezzük a papír sütőformákat a formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Öntsük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládédarabokat. 2 evőkanál segítségével osszuk el a tésztát a papírformákba, majd helyezzük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a formából a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Krém:
A vajat vagy margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel(habverő) magas fordulaton kb. 1 percig verjük krémesre. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük bele a krémsajtot. Tegyünk félre kb. 1 teáskanálnyit a keverékből.
A krémet egyenletesen osszuk el a muffinok tetején, majd simítsuk el.
Díszítés:
Tegyük a kókuszreszeléket egy kis tálba. Óvatosan forgassuk bele az előkészített muffinokat fejjel lefelé a kókuszreszelékben.
Mikulássapkák formázása marcipánból:
A mikulássapkák elkészítéséhez gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, és fessük pirosra az ételfestékkel. A marcipánt egy szétvágott fagyasztózacskó között kerek lappá (Ø kb. 11 cm) sodorjuk ki. Vágjunk ki pl. egy csészealj segítségével kerek formát, és vágjuk fel 12 „tortadarabra”.
A maradék marcipánból gyúrjunk12 darab orrot. Az orrokat, szemeket és mikulássapkákat enyhén nyomkodjuk a feltétre. A pompon és sapkaszegély elkészítéséhez a maradék krémet kenjük a sapkákra, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Öntsük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládédarabokat. 2 evőkanál segítségével osszuk el a tésztát a papírformákba, majd helyezzük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a formából a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Krém:
A vajat vagy margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel(habverő) magas fordulaton kb. 1 percig verjük krémesre. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük bele a krémsajtot. Tegyünk félre kb. 1 teáskanálnyit a keverékből.
A krémet egyenletesen osszuk el a muffinok tetején, majd simítsuk el.
Díszítés:
Tegyük a kókuszreszeléket egy kis tálba. Óvatosan forgassuk bele az előkészített muffinokat fejjel lefelé a kókuszreszelékben.
Mikulássapkák formázása marcipánból:
A mikulássapkák elkészítéséhez gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, és fessük pirosra az ételfestékkel. A marcipánt egy szétvágott fagyasztózacskó között kerek lappá (Ø kb. 11 cm) sodorjuk ki. Vágjunk ki pl. egy csészealj segítségével kerek formát, és vágjuk fel 12 „tortadarabra”.
A maradék marcipánból gyúrjunk12 darab orrot. Az orrokat, szemeket és mikulássapkákat enyhén nyomkodjuk a feltétre. A pompon és sapkaszegély elkészítéséhez a maradék krémet kenjük a sapkákra, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?