Mikulás muffin
Hozzávalók
Muffin sütőforma 12 darabos:
Tésztához:
Krémsajtos krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Öntsük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládédarabokat. 2 evőkanál segítségével osszuk el a tésztát a papírformákba, majd helyezzük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a formából a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Krém:
A vajat vagy margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel(habverő) magas fordulaton kb. 1 percig verjük krémesre. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük bele a krémsajtot. Tegyünk félre kb. 1 teáskanálnyit a keverékből.
A krémet egyenletesen osszuk el a muffinok tetején, majd simítsuk el.
Díszítés:
Tegyük a kókuszreszeléket egy kis tálba. Óvatosan forgassuk bele az előkészített muffinokat fejjel lefelé a kókuszreszelékben.
Mikulássapkák formázása marcipánból:
A mikulássapkák elkészítéséhez gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, és fessük pirosra az ételfestékkel. A marcipánt egy szétvágott fagyasztózacskó között kerek lappá (Ø kb. 11 cm) sodorjuk ki. Vágjunk ki pl. egy csészealj segítségével kerek formát, és vágjuk fel 12 „tortadarabra”.
A maradék marcipánból gyúrjunk12 darab orrot. Az orrokat, szemeket és mikulássapkákat enyhén nyomkodjuk a feltétre. A pompon és sapkaszegély elkészítéséhez a maradék krémet kenjük a sapkákra, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Mikulás muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőforma 12 darabos:
Tésztához:
Krémsajtos krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Öntsük a süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládédarabokat. 2 evőkanál segítségével osszuk el a tésztát a papírformákba, majd helyezzük a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a formából a muffinokat, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Krém:
A vajat vagy margarint tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel(habverő) magas fordulaton kb. 1 percig verjük krémesre. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, majd keverjük bele a krémsajtot. Tegyünk félre kb. 1 teáskanálnyit a keverékből.
A krémet egyenletesen osszuk el a muffinok tetején, majd simítsuk el.
Díszítés:
Tegyük a kókuszreszeléket egy kis tálba. Óvatosan forgassuk bele az előkészített muffinokat fejjel lefelé a kókuszreszelékben.
Mikulássapkák formázása marcipánból:
A mikulássapkák elkészítéséhez gyúrjuk össze a marcipánt a porcukorral, és fessük pirosra az ételfestékkel. A marcipánt egy szétvágott fagyasztózacskó között kerek lappá (Ø kb. 11 cm) sodorjuk ki. Vágjunk ki pl. egy csészealj segítségével kerek formát, és vágjuk fel 12 „tortadarabra”.
A maradék marcipánból gyúrjunk12 darab orrot. Az orrokat, szemeket és mikulássapkákat enyhén nyomkodjuk a feltétre. A pompon és sapkaszegély elkészítéséhez a maradék krémet kenjük a sapkákra, és tetszés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?